Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

flaki wołowo -drobiowe

  • flaki wołowe obgotować odcedzić i tak dwa razy .następnie dodać do ugotowanego wcześniej rosołu
Etapy przygotowania

    * flaki obgotowujemy dwukrotnie
    * w tym czasie obieramy warzywa
   …
  • czas Łączny czas: 165 min (Przygotowanie: 45 min Oczekiwanie 120 min)
  • porcji Porcji: 8
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania


  1. flaki wołowe obgotować odcedzić i tak dwa razy .następnie dodać do ugotowanego wcześniej rosołu
    Etapy przygotowania

    * flaki obgotowujemy dwukrotnie
    * w tym czasie obieramy warzywa
    * cebule opiekamy na ogniu jak do rosołu(kroimy na grube plastry)
    * udka wstawiamy z warzywami na rosół solimy
    * obgotowane flaki odcedzamy
    * z ugotowanego rosołu wyjmujemy udka i warzywa
    * do rosołu wkładamy flaki,gotujemy około 1 godz.
    * kiedy flaki są prawie miękkie wsypujemy przyprawy
    * z udek zdejmujemy skórę(jeśli ktoś lubi skórkę może dodać),mięso kroimy na kawałki i wrzucamy do flaków
    * gotujemy jeszcze z10 min.
Kalorie: - kcal / 8 porcję

Potrzebne składniki:

  • * SKŁADNIKI: * paczka krojonych flaków(wołowych) * 1 udko z kurczaka * małe udko z indyka * 2 marchewki * pietruszka * mały kawałeczek selera(*) * cebula * PRZYPRAWY: * 2liście laurowe(*)4-5ang.ziela * sól(*)papryka(słodka i ostra-po pół łyżeczki) * majeranek-płaska łyżka * imbir(*)gałka muszkat.(po pół łyżeczki) * lub przyprawa do flaków

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • Nikt jeszcze nie skomentował tego przepisu. Twój komentarz może być pierwszy!

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

flaki wołowo -drobiowe

Wydrukuj przepis

flaki wołowo -drobiowe

Zgłoś przepis do moderacji