1

2

Przepisy

flaki wołowo -drobiowe

5/5 5 7 5 1

przygotowanie: 45 minut

oczekiwanie: 120 minut

porcje: 8 porcji

Przygotowanie:


flaki wołowe obgotować odcedzić i tak dwa razy .następnie dodać do ugotowanego wcześniej rosołu
Etapy przygotowania

* flaki obgotowujemy dwukrotnie
* w tym czasie obieramy warzywa
* cebule opiekamy na ogniu jak do rosołu(kroimy na grube plastry)
* udka wstawiamy z warzywami na rosół solimy
* obgotowane flaki odcedzamy
* z ugotowanego rosołu wyjmujemy udka i warzywa
* do rosołu wkładamy flaki,gotujemy około 1 godz.
* kiedy flaki są prawie miękkie wsypujemy przyprawy
* z udek zdejmujemy skórę(jeśli ktoś lubi skórkę może dodać),mięso kroimy na kawałki i wrzucamy do flaków
* gotujemy jeszcze z10 min.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: