Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Botwinka z ziemniakami

0
90 min
Łatwy

Składniki

-
6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

700 g
Botwinka
3 
Buraki
2 
Udo kurczaka
4 ząbków
Czosnek
3 kulek
Ziele angielskie całe
3 
Liść laurowy
200 ml
Śmietana 30%
1 kg
Ziemniaki
1 łyżka
Masło

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Tłuszcze
17.61 g
Białko
14.62 g
Wartość energetyczna
333.06 kcal
Węglowodany
32.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

90 min
Krok 1
5 min
Do garnka wkładamy udka umyte i pokrojone do tego ziele i listek i łyżkę bulionu Winiary.
Krok 2
30 min
Buraczki gotujemy.
Krok 3
10 min
Buraczki obieramy, mielimy i takie dodajemy do zupy razem z 3 ząbkami czosnku sprasowanego.
Krok 4
15 min
Gotujemy aż mięso zmięknie .
Krok 5
10 min
Dopiero wtedy dodajemy botwinkę, chwilę gotujemy i zalewamy śmietaną 30%.
Krok 6
15 min
W tym samym czasie gotujemy ziemniaki osobno.
Krok 7
5 min
Po ugotowaniu ugniatamy z odrobiną masełka i łyżką do lodów robimy kulki na talerz i zalewamy botwinką. Smacznego.
Botwinka z ziemniakami

Krok 1 z 7

Do garnka wkładamy udka umyte i pokrojone do tego ziele i listek i łyżkę bulionu Winiary.

Botwinka z ziemniakami

Krok 2 z 7

Buraczki gotujemy.

Botwinka z ziemniakami

Krok 3 z 7

Buraczki obieramy, mielimy i takie dodajemy do zupy razem z 3 ząbkami czosnku sprasowanego.

Botwinka z ziemniakami

Krok 4 z 7

Gotujemy aż mięso zmięknie .

Botwinka z ziemniakami

Krok 5 z 7

Dopiero wtedy dodajemy botwinkę, chwilę gotujemy i zalewamy śmietaną 30%.

Botwinka z ziemniakami

Krok 6 z 7

W tym samym czasie gotujemy ziemniaki osobno.

Botwinka z ziemniakami

Krok 7 z 7

Po ugotowaniu ugniatamy z odrobiną masełka i łyżką do lodów robimy kulki na talerz i zalewamy botwinką. Smacznego.

Kiedy zaczynają się upały i przy garach nie chcę się stać wiem to po sobie i robię szybkie letnie zupy wtedy . Taką własnie jak botwinka .
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika