Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kiedy zaczynają się upały i przy garach nie chcę się stać wiem to po sobie i robię szybkie letnie zupy wtedy . Taką własnie jak botwinka .
Przygotowanie
90 min
Krok 1
5 min
Do garnka wkładamy udka umyte i pokrojone do tego ziele i listek i łyżkę bulionu Winiary.
Krok 2
30 min
Buraczki gotujemy.
Krok 3
10 min
Buraczki obieramy, mielimy i takie dodajemy do zupy razem z 3 ząbkami czosnku sprasowanego.
Krok 4
15 min
Gotujemy aż mięso zmięknie .
Krok 5
10 min
Dopiero wtedy dodajemy botwinkę, chwilę gotujemy i zalewamy śmietaną 30%.
Krok 6
15 min
W tym samym czasie gotujemy ziemniaki osobno.
Krok 7
5 min
Po ugotowaniu ugniatamy z odrobiną masełka i łyżką do lodów robimy kulki na talerz i zalewamy botwinką. Smacznego.
Krok 1
z
7
Do garnka wkładamy udka umyte i pokrojone do tego ziele i listek i łyżkę bulionu Winiary.
Krok 2
z
7
Buraczki gotujemy.
Krok 3
z
7
Buraczki obieramy, mielimy i takie dodajemy do zupy razem z 3 ząbkami czosnku sprasowanego.
Krok 4
z
7
Gotujemy aż mięso zmięknie .
Krok 5
z
7
Dopiero wtedy dodajemy botwinkę, chwilę gotujemy i zalewamy śmietaną 30%.
Krok 6
z
7
W tym samym czasie gotujemy ziemniaki osobno.
Krok 7
z
7
Po ugotowaniu ugniatamy z odrobiną masełka i łyżką do lodów robimy kulki na talerz i zalewamy botwinką. Smacznego.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0