1

2

Przepisy

Marchewka po koreańsku

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 180 minut

porcje: 12 porcji

Przygotowanie:

Marchew powinna być utarta na tarce w słomkę (najlepiej się wtedy prezentuje na talerzu).
Do małego garnka wlewamy olej i dodajemy przyprawy i wyciśnięty bądź bardzo drobno posiekany czosnek. Doprowadzamy do wrzenia, ok. 2 minuty i zalewamy utartą marchew, dodajemy ocet, mieszamy i w przykrytej misce wstawiamy na co najmniej 3 godziny do lodówki (marchew nabierze aromatu,ostrości, wspaniałego smaku).
Sałatkę przyrządza się bardzo szybko, dosłownie 10 minut i potem jeszcze schłodzenie w lodówce − ok. 3 godzin.
Efekt jest wspaniały! Spróbujcie i jedzcie na zdrowie!
Ten łatwy przepis poznałam na Krymie i teraz chciałabym, aby inni spróbowali jakie to smaczne!
Marchewka po koreańsku może być przechowana nawet tydzień w słoiku w lodówce i będzie smaczna!

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: