Strona główna » Przepisy kulinarne »

Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Marchewka po koreańsku

  • czas Łączny czas: 190 min (Przygotowanie: 10 min Oczekiwanie 180 min)
  • porcji Porcji: 12
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Marchew powinna być utarta na tarce w słomkę (najlepiej się wtedy prezentuje na talerzu).
    Do małego garnka wlewamy olej i dodajemy przyprawy i wyciśnięty bądź bardzo drobno posiekany czosnek. Doprowadzamy do wrzenia, ok. 2 minuty i zalewamy utartą marchew, dodajemy ocet, mieszamy i w przykrytej misce wstawiamy na co najmniej 3 godziny do lodówki (marchew nabierze aromatu,ostrości, wspaniałego smaku).
    Sałatkę przyrządza się bardzo szybko, dosłownie 10 minut i potem jeszcze schłodzenie w lodówce − ok. 3 godzin.
    Efekt jest wspaniały! Spróbujcie i jedzcie na zdrowie!
    Ten łatwy przepis poznałam na Krymie i teraz chciałabym, aby inni spróbowali jakie to smaczne!
    Marchewka po koreańsku może być przechowana nawet tydzień w słoiku w lodówce i będzie smaczna!

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 16 grudnia 2008
    WINIARY14073

    mozna nie dodawac papryki, tak samo mozan zrobic buraczki

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google

Dodaj do książki kucharskiej

Podziel się przepisem

Marchewka po koreańsku

Wydrukuj przepis

Marchewka po koreańsku

Zgłoś przepis do moderacji