Dziękujemy za ocenę przepisu.

Dziękujemy za ocenę komentarza.

Strona główna » Przepisy kulinarne »

Marchewka po koreańsku

  • czas Łączny czas: 190 min (Przygotowanie: 10 min Oczekiwanie 180 min)
  • porcji Porcji: 12
  • kalorie Kalorie: - kcal / 1 porcję

Smacznego!

Sposób przygotowania

  1. Marchew powinna być utarta na tarce w słomkę (najlepiej się wtedy prezentuje na talerzu).
    Do małego garnka wlewamy olej i dodajemy przyprawy i wyciśnięty bądź bardzo drobno posiekany czosnek. Doprowadzamy do wrzenia, ok. 2 minuty i zalewamy utartą marchew, dodajemy ocet, mieszamy i w przykrytej misce wstawiamy na co najmniej 3 godziny do lodówki (marchew nabierze aromatu,ostrości, wspaniałego smaku).
    Sałatkę przyrządza się bardzo szybko, dosłownie 10 minut i potem jeszcze schłodzenie w lodówce − ok. 3 godzin.
    Efekt jest wspaniały! Spróbujcie i jedzcie na zdrowie!
    Ten łatwy przepis poznałam na Krymie i teraz chciałabym, aby inni spróbowali jakie to smaczne!
    Marchewka po koreańsku może być przechowana nawet tydzień w słoiku w lodówce i będzie smaczna!

Kalorie: - kcal / 12 porcję

Potrzebne składniki:

  • 1 kg marchwi
  • 1/2 szklanki oleju roślinnego
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 2-3 łyżeczki zmielonych ziaren kolendry
  • 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej
  • 1-2 średnich główek czosnku (wedle uznania i gustu)
  • 4-5 łyżek octu 10%

Komentarze:

Podziel się przepisem ze znajomymi:
Alternate Text
Jesteś zalogowany jako:
Gość
  • 16 grudnia 2008
    WINIARY14073

    mozna nie dodawac papryki, tak samo mozan zrobic buraczki

    +0

Logowanie

Nie masz jescze konta ? zarejestruj się

Przypomnij hasło

Masz konto na facebooku lub gmail?

Facebook Google Open ID

Dodaj do książki kucharskiej

Marchewka po koreańsku
-> Dodaj do nowej książki

Podziel się przepisem

Marchewka po koreańsku

Wydrukuj przepis

Marchewka po koreańsku

Zgłoś przepis do moderacji