
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Pasztet z cukinii i marchewki z sosem czosnkowym
Kliknij w przycisk poniżej "Dodaj do My Menu Plan", żeby urozmaicić swój jadłospis lub wejdź do My Menu Plan z poziomu menu strony, zaloguj się i wybieraj spośród setek przepisów, które dla Ciebie przygotowaliśmy. Dowiedz się więcej o Planerze posiłków i zaplanuj swoje menu.
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Taki pasztet z cukinii i marchewki z sosem majonezowo-jogurtowym z czosnkiem może jeszcze nigdy nie gościł na Twoich kanapkach - czas to zmienić! Nasz przepis na pasztet z cukinii i innych warzyw jest prosty w wykonaniu, a efekty - więcej niż zadowalające najwybredniejszych!
Pasztet warzywny możesz podawać na kromkach pieczywa jasnego bądź ciemnego, ale także na gorąco. Pokrój go w plastry i polej sosem.
Przygotowanie
Krok 1
5 minKrok 2
25 minKrok 3
10 minKrok 4
10 minKrok 5
45 minKrok 6
3 minKrok 7
2 minKrok 1 z 7
Piekarnik rozgrzej do 180°C.
Krok 2 z 7
Cukinię umyj, zetrzyj na tarce, odstaw na sitku, posól i zostaw na ok. 20 minut. Po tym czasie odciśnij nadmiar wody.
Krok 3 z 7
Marchew również umyj i zetrzyj, a cebulę pokrój i podsmaż przez chwilę na oleju (aż się zeszkli). Na tarce zetrzyj również ser.
Krok 4 z 7
W misce wymieszaj cukinię, marchew, cebulę, ser, tymianek oraz jajka, olej i bułkę tartą. Mieszaj aż połączą się wszystkie składniki. Dopraw.
Krok 5 z 7
Przygotuj niedużą formę. Przełóż do niej masę, włóż do piekarnika i piecz przez ok. 45 minut do godziny. Gotowy pasztet zostaw do ostudzenia.
Krok 6 z 7
<b>Sos majonezowo-jogurtowy z czosnkiem</b>: Wymieszaj majonez z jogurtem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, dopraw do smaku.
Krok 7 z 7
Pasztet podawaj samodzielnie lub na kanapkach polany sosem czosnkowym.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0