1

2

Przepisy

Paczuszki z kurczakiem

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 20 minut

porcje: 4 porcje

262 calories kalorie: 262 kcal / porcja

Zamiast tradycyjnych gołąbków: smakowite paczuszki z kurczakiem, zawijane w liście białej kapusty. W środku - filety z kurczaka, doprawione gęstą pastą z oleju, musztardy i świeżego, siekanego koperku. Gotujemy w aromatycznym Rosole drobiowym WINIARY, a na koniec zabielamy śmietaną. Paczuszki podajemy z ziemniakami puree. Kto lubi - może podać do nich Sos włoski WINIARY lub keczup.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Liście kapusty blanszuj 1 minutę.
  2. Rosół rozpuść w 1 szklance gorącej wody.
  3. Filety podziel na osiem części, rozbij.
  4. Olej, musztardę, koperek, sól i pieprz utrzyj na gęstą pastę.
  5. Na każdym liściu kapusty ułóż płat mięsa, posmaruj pastą.
  6. Zwiń w paczuszki (koperty).
  7. Ułóż w garnku, zalej Rosołem i gotuj 20 minut.
  8. Śmietanę połącz z mąką, dodaj do potrawy.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: