Paczuszki z kurczakiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Liście kapusty blanszuj 1 minutę.
  2. Rosół rozpuść w 1 szklance gorącej wody.
  3. Filety podziel na osiem części, rozbij.
  4. Olej, musztardę, koperek, sól i pieprz utrzyj na gęstą pastę.
  5. Na każdym liściu kapusty ułóż płat mięsa, posmaruj pastą.
  6. Zwiń w paczuszki (koperty).
  7. Ułóż w garnku, zalej rosołem i gotuj 20 minut.
  8. Śmietanę połącz z mąką, dodaj do potrawy.

Opis przepisu:

Zamiast tradycyjnych gołąbków: smakowite paczuszki z kurczakiem, zawijane w liście białej kapusty. W środku - filety z kurczaka, doprawione gęstą pastą z oleju, musztardy i świeżego, siekanego koperku. Gotujemy w aromatycznym Rosole drobiowym WINIARY, a na koniec zabielamy śmietaną. Paczuszki podajemy z ziemniakami puree. Kto lubi - może podać do nich Sos włoski WINIARY lub keczup.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?