Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Paczuszki z kurczakiem

0
45 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

400 g
Pierś Z Kurczaka
1 Płaska łyżka
Oliwa z oliwek
1 łyżeczka
Musztarda
1 Płaska łyżka
Mąka pszenna pełnoziarnista
2 płaskich łyżek
Koperek
200 ml
Śmietana 12%
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
23.34 g
Węglowodany
3.41 g
Wartość energetyczna
204.47 kcal
Tłuszcze
10.48 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

45 min
Krok 1
5 min
Liście kapusty blanszuj 1 minutę.
Krok 2
2 min
Rosół rozpuść w 1 szklance gorącej wody.
Krok 3
5 min
Filety podziel na osiem części, rozbij.
Krok 4
3 min
Olej, musztardę, koperek, sól i pieprz utrzyj na gęstą pastę.
Krok 5
5 min
Na każdym liściu kapusty ułóż płat mięsa, posmaruj pastą.
Krok 6
5 min
Zwiń w paczuszki (koperty).
Krok 7
0 min
Ułóż w garnku, zalej rosołem i gotuj 20 minut.
Krok 8
3 min
Śmietanę połącz z mąką, dodaj do potrawy.
Paczuszki z kurczakiem

Krok 1 z 8

Liście kapusty blanszuj 1 minutę.

Paczuszki z kurczakiem

Krok 2 z 8

Rosół rozpuść w 1 szklance gorącej wody.

Paczuszki z kurczakiem

Krok 3 z 8

Filety podziel na osiem części, rozbij.

Paczuszki z kurczakiem

Krok 4 z 8

Olej, musztardę, koperek, sól i pieprz utrzyj na gęstą pastę.

Paczuszki z kurczakiem

Krok 5 z 8

Na każdym liściu kapusty ułóż płat mięsa, posmaruj pastą.

Paczuszki z kurczakiem

Krok 6 z 8

Zwiń w paczuszki (koperty).

Paczuszki z kurczakiem

Krok 7 z 8

Ułóż w garnku, zalej rosołem i gotuj 20 minut.

Paczuszki z kurczakiem

Krok 8 z 8

Śmietanę połącz z mąką, dodaj do potrawy.

Zamiast tradycyjnych gołąbków: smakowite paczuszki z kurczakiem, zawijane w liście białej kapusty. W środku - filety z kurczaka, doprawione gęstą pastą z oleju, musztardy i świeżego, siekanego koperku. Gotujemy w aromatycznym Rosole drobiowym WINIARY, a na koniec zabielamy śmietaną. Paczuszki podajemy z ziemniakami puree. Kto lubi - może podać do nich Sos włoski WINIARY lub keczup.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika