Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Barszcz czerwony z chipsami z warzyw i jarmużu

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jarmuż dokładnie umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Podziel liście na małe kawałki i wytnij z nich twarde części.
  2. Obierz buraki, marchewkę i natkę pietruszki, umyj i pokrój w cienkie plasterki.
  3. Umieść jarmuż w misce, dopraw solą i polej oliwą z oliwek. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  4. Umieść liście jarmużu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez około 8-10 minut, aż ściemnieją i staną się chrupiące.
  5. Wymieszaj chipsy warzywne z olejem, dopraw solą, pieprzem i rozłóż na papierze do pieczenia. Piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni C przez około 20-30 minut.
  6. Zawartość 1 opakowania Barszczu czerwonego Ekspresowa Zupa WINIARY rozprowadź i wymieszaj w 900 ml wrzącej wody. Podawaj czerwony barszcz z warzywnymi chipsami.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?