Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 1 godz.

  • Porcje 8

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Marchewkę i pietruszkę obierz i zetrzyj na tarce, na grubych oczkach.
  2. Kaszę pęczak obgotuj w osolonym wrzątku przez ok 15min – odcedź i przestudź.
  3. Mięso wymieszaj z kaszą. Dodaj pomidory, oregano, czosnek, tymianek, tarte warzywa oraz pastę bulionową. Całość dopraw solą i pieprzem oraz dokładnie wymieszaj.
  4. Z papryk odkrój wierzchnie części a środek oczyść z nasion. Papryki dokładnie faszeruj mieszanką kaszy i mięsa z warzywami. Całość umieść w naczyniu żaroodpornym i przykryj wcześniej odciętymi kapeluszami z papryki.
  5. Warzywa piecz w temp 180*C przez ok 45min. Na 15 minut przed końcem pieczenia możesz posypać papryki żółtym startym serem.
  6. Warzywa po upieczeniu posyp posiekaną natką pietruszki.

Opis przepisu:

Pieczona papryka faszerowana mięsem mielonym i warzywami to danie, które pokochają osoby ceniące sobie proste rozwiązania i zachwycające wykonanie. Pieczona papryka pozostaje słodka i chrupka, a przy tym skrywa sycący i aromatyczny farsz wykonany z mięsa mielonego wieprzowego, kaszy, warzyw z dodatkiem Bulionu drobiowego WINIARY. Paprykę faszerowaną możesz serwować zarówno na codzienny obiad, jak i na przystawkę dla gości. Aby danie pięknie się prezentowało – przed pieczeniem posyp wierzch farszu startym żółtym serem. Przed podaniem możesz dodać również odrobinę świeżej zieleniny ;)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?