Jarzynowy krem z popcornem

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zawartość opakowania wymieszaj z zimną wodą i zagotuj na średniej mocy palnika. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę marchewki i gotuj, aż będą miękkie. Następnie dodaj łyżkę śmietany i zmiksuj całość na gładki krem.
  2. W niewielkim garnku rozgrzej masło klarowane. Wsyp kukurydzę i przykryj pokrywką, ale nie do końca – tak, by brzeg garnka pozostał odkryty. Praż na średniej mocy palnika, aż popcorn zacznie strzelać.
  3. Do osobnego rondelka wsyp cukier i podgrzewaj, aż zacznie się rozpuszczać. Uważaj, żeby się nie przypalił! Kiedy cukier się rozpuści i nabierze lekko złotego koloru, dodaj masło, śmietankę i podgrzewaj na małej mocy palnika, aż składniki dokładnie się wymieszają, tworząc sos. Gdy sos zmniejszy objętość o połowę to znaczy, że karmel jest gotowy. Polej nim przygotowany wcześniej popcorn.
  4. Zupę podawaj z popcornem, polanym karmelem i szczypiorkiem.

Opis przepisu:

Co powiesz na wystrzałową i pyszną wersję tradycyjnej zupy jarzynowej? Na zachętę mamy dla Ciebie przepis na jarzynowy krem z popcornem! Ta zupa ma delikatnie słodkawy posmak dzięki ugotowanej marchewce i… karmelowemu popcornowi! Tak, zupa jarzynowa może świetnie smakować również w takiej wersji! Przekonaj się również, że to danie jest naprawdę proste w przygotowaniu. Wystarczy, że przygotujesz Zupę jarzynową Nasza Specjalność WINIARY według przepisu na opakowaniu i zrobisz bajecznie prosty popcorn o smaku słodkiego karmelu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?