Krupnik z mlekiem kokosowym i koperkiem

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W zimnej wodzie rozprowadź zawartość opakowania i podgrzej na średniej mocy palnika
  2. Kiedy krupnik będzie gorący, dodaj mleko kokosowe i gotuj ok 5 min.
  3. Koperek drobno posiekaj
  4. Zupę dopraw solą i pieprzem.
  5. Wymieszaj i podawaj ze świeżym koperkiem, ćwiartką cytryny i pokropioną kilkoma kroplami soku z cytryny – dla wzmocnienia egzotycznego charakteru tego wyjątkowego krupniku.

Opis przepisu:

Przepis na egzotyczną wersję krupniku z mlekiem kokosowym i koperkiem to nie lada gratka dla fanów tej tradycyjnej zupy! Dzięki Krupnikowi polskiemu Nasza Specjalność WINIARY szybko przygotujesz sycące danie. Dodając mleko kokosowe zabielisz i zagęścisz zupę, nadając jej przy tym egzotycznego charakteru. Koperek i sok z cytryny dodatkowo podkręcą orientalny akcent tradycyjnego krupniku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?