Racuszki z dyni

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Dynię przekroić, pozbawić pestek, pokroić na ósemki. Ułożyć na papierze do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec dynię do miękkości, ok. 40 minut. Po wyjęciu dyni z pieca, odkroić miąższ od skórki i zblendować z jogurtem naturalnym na gładki mus.
  2. Mus dyniowy przełożyć do miski, dodać jajka, miękkie masło, cukier, szczyptę soli, mąkę oraz proszek do pieczenia. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać, aby uzyskać jednolitą masę.
  3. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć racuszki na złoty kolor. Podawać z powidłami lub miodem, oprószyć cukrem pudrem.

Opis przepisu:

Puszyste racuchy dyniowe w słodkim wydaniu smakują wybornie. Podane prosto z patelni z ulubionymi dodatkami sycą i poprawiają nastrój.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?