
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Muffinki dyniowe

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
20 minKrok 2
10 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 6
25 minKrok 7
15 minKrok 8
2 minKrok 1 z 8
Przygotować mus dyniowy gotując warzywa na parze lub piekąc je w piekarniku.Następnie wystudzić je i zmiksować.
Krok 2 z 8
Wymieszać w misce jajko z jogurtem i cukrem przy pomocy drewnianej łyżki. Dodać mus dyniowy, cukier waniliowy i olej. Połączyć starannie wszystkie składniki.
Krok 3 z 8
W drugiej miseczce wymieszać mąkę z budyniem i proszkiem do pieczenia. Dodać pestki dyni i szczyptę soli.
Krok 4 z 8
Płynną masę wlać do mąki. Całość wymieszać aż do połączenia się składników.
Krok 5 z 8
Napełnić foremki (lub papilotki) do ich 3/4 wysokości.
Krok 6 z 8
Wstawić do piekarnika i piec przez ok.20-25 minut w temp.180 st. aż do zarumienienia wierzchu.
Krok 7 z 8
Babeczki wystudzić na kratce kuchennej
Krok 8 z 8
Po ostygnięciu, babeczki można podawać bez dodatków lub oprószyć je cukrem pudrem, a także ozdobić dżemem dyniowym.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0