Grzyby ze śmietaną i białym winem, tymiankiem oraz parmezanem, podane z grzanką

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Porcje 4

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Oczyszczone borowiki pokrój na kawałki. Szalotki drobno posiekaj. 2 ząbki czosnku delikatnie zmiażdż ręką. Parmezan pokrój obieraczką na cienkie płatki.
  2. Bagietkę pokrój na cienkie kromki, posmaruj oliwą i potrzyj ostatnim ząbkiem czosnku, przekrojonym na pół. Piecz w 180 st przez kilka minut na złoty kolor.
  3. Na patelni zeszklij na maśle szalotki. Dodaj pokrojone borowiki i ząbki czosnku, podsmaż 2-3 minuty.
  4. Wlej wino i zredukuj przez kilka minut.
  5. Dodaj śmietankę, wymieszaj i podgrzej chwilę. Dopraw solą, pieprzem i świeżym tymiankiem.
  6. Serwuj na grzankach, posyp płatkami parmezanu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?