Jelly shoty w cytrusach

3/5 3 2 5 1
3/5 3 2 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Oczekiwanie: 2 godz.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cytrusy przetnij wzdłuż i wydrąż.
  2. Przygotuj galaretkę w 400 ml wody i ostudź. To o 100 ml mniej niż podaje producent, ponieważ dodamy do niej owoce.
  3. Wystudzoną płynną galaretkę przelej do połówek owoców. Do limonek dodaj listki mięty, do połówek pomarańczy dodaj pestki granatu, a do połówek cytryny dodaj maliny. Odstaw wszystko do lodówki do stężenia.
  4. Po wyjęciu pokrój gotowe galaretki delikatne na ćwiartki.

Opis przepisu:

Pięknie wyglądający i orzeźwiający deser, który przygotujesz z wydrążonych cytryn, limonek i pomarańczy, są idealnym pomysłem na każde letnie spotkanie. Wypełnione smakowitą cytrynową galaretką przezroczystą WINIARY oraz innymi owocami będą także niezwykłą ozdobą stołu!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?