Jelly shoty w cytrusach

Oceń ten przepis!

4/5 4 19 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 2 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 19 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cytrusy przetnij wzdłuż i wydrąż.
  2. Przygotuj galaretkę w 400 ml wody i ostudź. To o 100 ml mniej niż podaje producent, ponieważ dodamy do niej owoce.
  3. Wystudzoną płynną galaretkę przelej do połówek owoców. Do limonek dodaj listki mięty, do połówek pomarańczy dodaj pestki granatu, a do połówek cytryny dodaj maliny. Odstaw wszystko do lodówki do stężenia.
  4. Po wyjęciu pokrój gotowe galaretki delikatne na ćwiartki.

Opis przepisu:

Pięknie wyglądający i orzeźwiający deser, który przygotujesz z wydrążonych cytryn, limonek i pomarańczy, są idealnym pomysłem na każde letnie spotkanie. Wypełnione smakowitą cytrynową galaretką przezroczystą WINIARY oraz innymi owocami będą także niezwykłą ozdobą stołu!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?