Klasyczna galaretka truskawkowa z bitą śmietaną i owocami

5/5 5 2 5 1
5/5 5 2 5 1
  • Przygotowanie: 15 min.

  • Oczekiwanie: 1 godz.

  • Porcje: 4

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Zagotuj 500 ml wody. Wsyp zawartość opakowania do gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotuj.
  2. Wystudzoną galaretkę wlej do pucharków i pozostaw w lodówce do stężenia. Galaretkę można udekorować świeżymi owocami.
  3. Śmietankę kremówkę ubij z cukrem pudrem na bitą śmietanę.
  4. Galaretkę podawaj ze świeżymi owocami i śmietaną.

Opis przepisu:

Klasyczna galaretka truskawkowa z bitą śmietaną i ze świeżymi owocami to doskonały pomysł na lekki deser. Do słodzenia użyj cukru lub ksylitolu (cukru brzozowego). Możesz też zalać tężejącą Galaretką truskawkowy smak WINIARY całe owoce, ułożone w foremkach czy pucharkach i udekorować kompozycję listkiem mięty.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?