1

2

Przepisy

Skrzydełka z grilla

5/5 5 3 5 1

porcje: 8 porcji

Zarumieniona na ruszcie skórka skrzydełek, która szybko nasiąka aromatem przypraw i marynaty sprawia, że skrzydełka z grilla znajdują wielu zwolenników podczas wiosennych spotkań towarzyskich. Jest wiele sposobów na skrzydełka z grilla – można je marynować w ziołach albo w jogurcie lub wyłącznie nacierać przyprawami. Popularne są również skrzydełka w miodzie lub w musztardzie. A jaki jest nasz przepis na skrzydełka z grilla? Sprawdź!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Skrzydełka umyj i osusz. Możesz również odkroić końcowe części.
  2. W dużej misce wymieszaj olej z miodem i dodaj do nich wszystkie przyprawy.
  3. Skrzydełka włóż do miski i wymieszaj z marynatą tak, żeby każde skrzydełko było przyprawione.
  4. Odstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
  5. Grilluj na rozgrzanym grillu z obu stron na średnim żarze często odwracając.
  6. Podawaj z sosem curry Winiary.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: