Skrzydełka z grilla

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 12 godz.

  • Porcje 8

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Skrzydełka umyj i osusz. Możesz również odkroić końcowe części.
  2. W dużej misce wymieszaj olej z miodem i dodaj do nich wszystkie przyprawy.
  3. Skrzydełka włóż do miski i wymieszaj z marynatą tak, żeby każde skrzydełko było przyprawione.
  4. Odstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
  5. Grilluj na rozgrzanym grillu z obu stron na średnim żarze często odwracając.
  6. Podawaj z sosem curry Winiary.

Opis przepisu:

Zarumieniona na ruszcie skórka skrzydełek, która szybko nasiąka aromatem przypraw i marynaty sprawia, że skrzydełka z grilla znajdują wielu zwolenników podczas wiosennych spotkań towarzyskich. Jest wiele sposobów na skrzydełka z grilla – można je marynować w ziołach albo w jogurcie lub wyłącznie nacierać przyprawami. Popularne są również skrzydełka w miodzie lub w musztardzie. A jaki jest nasz przepis na skrzydełka z grilla? Sprawdź!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?