Faszerowane ziemniaki z Sosem tatarskim WINIARY

Oceń ten przepis!

5/5 5 23 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 22 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 8

5/5 5 23 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki dokładnie umyj, zetnij ich wierz, a w pozostałej większej części wydrąż środek.
  2. Boczek i cebulkę podsmaż na patelni, dodaj pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek i dopraw do smaku.
  3. Wydrążone ziemniaki napełnij powstałym nadzieniem i wstaw do piekarnika na około 45-50 min.
  4. Upieczone ziemniaki podawaj z Sosem tatarskim WINIARY posypanym szczypiorkiem.

Opis przepisu:

Ziemniaki można podawać na wiele różnych sposobów. Najbardziej tradycyjne wydanie ziemniaków, czyli tłuczone ziemniaki podawane przy akompaniamencie mięsa, możesz zastąpić np. faszerowanymi ziemniakami z sosem tatarskim WINIARY. Ten prosty przepis przypadnie do gustu każdemu, kto jest zwolennikiem prostych i szybkich rozwiązań kulinarnych. Miękkie i zarumienione ziemniaki upieczone w piekarniku, faszerowane w różnych kompozycjach kulinarnych – w zależności od Twoich smakowych upodobań, polane sosem tatarskim, skradną serce niejednemu zwolennikowi tradycyjnych ziemniaków. Sprawdź nasz przepis na faszerowane ziemniaki z sosem tatarskim!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?