1

2

Przepisy

Faszerowane ziemniaki z Sosem tatarskim WINIARY

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 50 minut

porcje: 8 porcji

Ziemniaki można podawać na wiele różnych sposobów. Najbardziej tradycyjne wydanie ziemniaków, czyli tłuczone ziemniaki podawane przy akompaniamencie mięsa, możesz zastąpić np. faszerowanymi ziemniakami z sosem tatarskim WINIARY. Ten prosty przepis przypadnie do gustu każdemu, kto jest zwolennikiem prostych i szybkich rozwiązań kulinarnych. Miękkie i zarumienione ziemniaki upieczone w piekarniku, faszerowane w różnych kompozycjach kulinarnych – w zależności od Twoich smakowych upodobań, polane sosem tatarskim, skradną serce niejednemu zwolennikowi tradycyjnych ziemniaków. Sprawdź nasz przepis na faszerowane ziemniaki z sosem tatarskim!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki dokładnie umyj, zetnij ich wierz, a w pozostałej większej części wydrąż środek.
  2. Boczek i cebulkę podsmaż na patelni, dodaj pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek i dopraw do smaku.
  3. Wydrążone ziemniaki napełnij powstałym nadzieniem i wstaw do piekarnika na około 45-50 min.
  4. Upieczone ziemniaki podawaj z Sosem tatarskim WINIARY posypanym szczypiorkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: