1

2

Przepisy

Brokułowa z serem i słonecznikiem

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 10 minut

porcje: 2 porcje

Zupę brokułową przygotujesz w jedyne 20 minut! To zupa nie tylko zdrowa i smaczna, ale także niezwykle pożywna – to dzięki dodatkowi podsmażonej, soczystej piersi z kurczaka. Smak zupy brokułowej wzmocnisz, posypując całość startym serem gorgonzolą, a uroku dodasz jej, przyozdabiając pestkami słonecznika. Jeśli lubisz, wierzch zupy możesz także posypać grzankami. Zupa brokułowa z serem i słonecznikiem idealnie smakuje i skutecznie rozgrzewa zwłaszcza w chłodne, jesienne wieczory.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. W garnku z grubym dnem rozgrzej masło.
  2. Wyciśnij przez praskę czosnek, podsmaż.
  3. Włóż pokrojoną w kostkę pierś kurczaka, smaż 2 min.
  4. Zupę brokułową rozprowadź w 1/2 l zimnej wody, zalej zawartość garnka, gotuj 3-5 min. od momentu wrzenia. Przypraw Przyprawą w płynie i pieprzem.
  5. Rozlej do miseczek, każdą porcję posyp pokruszonym serem, pestkami słonecznika (można je wcześniej uprażyć na suchej patelni) i grzankami (jak do sałatek).

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: