Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na oliwie. Grzyby umyj, osusz, pokrój w plasterki i dodaj do cebuli. Smaż wszystko razem około 5 min, a następnie zalej 1 l wody.
Dodaj Zupę Borowikową Szlachetne Smaki WINIARY i gotuj około 15 minut na średniej mocy palnika.
Ziemniaki ugotuj do miękkości w osolonej wodzie.
Następnie, gdy będę jeszcze ciepłe, przeciśnij przez praskę lub rozgnieć tłuczkiem. Dodaj masło oraz zagotowane mleko i dokładnie wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Całość wymieszaj jeszcze raz i przełóż do rękawa cukierniczego.
Zupę nalej do miseczek, w których można zapiekać. Na wierzch każdej porcji wyciśnij nieco puree ziemniaczanego i wstaw do piekarnika z opcją grill.
Grilluj zupę z puree około 5–10 min, aż wierzch się ładnie przyrumieni.