Gnocchi z indykiem w pomidorach

4/5 4 18 5 1

przygotowanie: 1 h

porcje: 2 porcje

696 calories kalorie: 696 kcal / porcja

Kiedy nie masz pomysłu na obiad, a czas goni, poszukaj prostego przepisu na makaron z kuchni włoskiej! Polecamy gnocchi z indykiem w pomidorach, czyli włoskie kluseczki zapiekane z mięsem podsmażanym z cebulą, czosnkiem, przyprawami i pomidorami. Znakomity smak i apetyczny aromat pomidorowego gnocchi z indykiem zapiekanego z serem gouda zapewnia 1 Kostka Mięsna WINIARY, którą szybko rozpuszczasz we wrzątku i gotowym bulionem zalewasz mięso, aby go wchłonęło.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Gnocchi przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstaw.
  2. Cebulę i czosnek obierz, a następnie drobno posiekaj.
  3. Mięsną kostkę WINIARY rozpuść w 200 ml wrzącej wody.
  4. Przygotuj patelnię albo rondel, który będziesz mógł wstawić do piekarnika.
  5. Rozgrzej oliwę na patelni, podsmaż przez 5 minut na małym ogniu cebulę, następnie dodaj czosnek.
  6. Po około 1 minucie dodaj mięso i przyprawy. Podsmażaj, aż mięso zacznie się rumienić.
  7. Następnie dodaj bulion z Kostki mięsnej WINIARY oraz pomidory. Wymieszaj wszystko. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.
  8. Dodaj do mięsa gnocchi wymieszaj, posyp serem i zapiekaj przez około 10-15 minut w piekarniku.
  9. Podawaj z posiekanym szczypiorkiem.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.