Soczysta pierś kurczaka w ziołach prowansalskich

Oceń ten przepis!

4/5 4 11 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 12 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 4

4/5 4 11 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

Przygotowanie:

  1. Patelnię (najlepiej teflonową) rozgrzej na małym ogniu, nie dodając tłuszczu.
  2. Pierś kurczaka rozbij delikatnie na grubość 1,5-2 cm.
  3. Kurczaka połóż na jednej połowie pergaminu, a drugą przykryj przygotowane mięso od góry.
  4. Na wcześniej rozgrzanej patelni (bez tłuszczu) ułóż kurczaka zawiniętego w pergamin. Smaż mięso na małym ogniu, po 5 minut z każdej strony tak, aby było dobrze wysmażone.
  5. Całość ściągnij z patelni i przełóż na talerz. Na końcu z kurczaka zdejmij papier i wyrzuć go.

Opis przepisu:

Mając WINIARY POMYSŁ NA... PAPIRUS Soczystą pierś kurczaka w ziołach prowansalskich, podasz soczystego kurczaka pachnącego ziołami Prowansji. Mięso usmażysz w papirusie bez dodatku tłuszczu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?