1

2

Przepisy

Torcik truskawkowy

5/5 5 46 5 1

przygotowanie: 15 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 12 porcji

117 calories kalorie: 117 kcal / porcja

Pyszny truskawkowo-serowy torcik bez pieczenia, z biszkoptami i świeżymi truskawkami. Wygląda niesamowicie, a jak smakuje? Sprawdźcie sami!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Dno tortownicy (średnica ok 21 cm) wyłóż biszkoptami.
  2. Truskawki oczyść, ułóż na biszkoptach.
  3. Dwa opakowania galaretki rozpuść w 500 ml gorącej wody, przestudź.
  4. Serek homogenizowany połącz z lekko tężejącą galaretką.
  5. Masę przełóż do tortownicy.
  6. Wstaw do lodówki na około 30 minut.
  7. Tort podawaj udekorowany truskawkami.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: