Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli myślisz, że samodzielne przygotowanie tortu w domu jest trudne, jesteś w błędzie! Przepyszny truskawkowo-serowy torcik bez pieczenia to przepis na deser, z którym poradzi sobie każdy, nawet niedoświadczony cukiernik i początkujący kucharz. Jedyne, czego potrzeba do jego wykonania to kilka prostych składników i nieco czasu na przygotowanie.
Sezon letni to doskonały moment na przygotowanie tego specjału. Wykorzystaj do niego świeże truskawki! Jedną z jego zalet jest niski stopień trudności i niewielka ilość czasu, jaką trzeba poświęcić. Na dnie tortownicy wyłóż biszkopty. Oczyszczone truskawki ułóż na biszkoptach. Następnie rozpuść dwa opakowania Galaretki Truskawkowy Smak WINIARY w 500 ml gorącej wody i odstaw do przestudzenia.
Kiedy galaretka ostygnie, połącz ją z serkiem homogenizowanym. Możesz wybrać serek o smaku waniliowym albo truskawkowym. Tak uzyskaną masę przełóż do tortownicy i wstaw do lodówki na kolejne pół godziny. Gotowy torcik podawaj udekorowany truskawkami.
Jego zaletą jest brak konieczności pieczenia, co czyni z niego doskonały pomysł na deser w upalne dni. Jest szybki i łatwy w przygotowaniu, a przy tym składa się z bardzo prostych, łatwo dostępnych składników. Docenią go nie tylko miłośnicy truskawek, ale każdy, kto lubi domowe desery. Jeśli masz ochotę, możesz poeksperymentować i truskawki zastąpić innymi owocami sezonowymi, np. borówkami, i zmienić smak galaretki.
Przygotowanie
70 min
Krok 1
5 min
Dno tortownicy (średnica ok 21 cm) wyłóż biszkoptami.
Krok 2
10 min
Truskawki oczyść, ułóż na biszkoptach.
Krok 3
20 min
Dwa opakowania galaretki rozpuść w 500 ml gorącej wody, przestudź. Serek homogenizowany połącz z lekko tężejącą galaretką.
Krok 4
30 min
Masę przełóż do tortownicy. Wstaw do lodówki na około 30 minut.
Krok 5
5 min
Tort podawaj udekorowany truskawkami.
Krok 1
z
5
Dno tortownicy (średnica ok 21 cm) wyłóż biszkoptami.
Krok 2
z
5
Truskawki oczyść, ułóż na biszkoptach.
Krok 3
z
5
Dwa opakowania galaretki rozpuść w 500 ml gorącej wody, przestudź. Serek homogenizowany połącz z lekko tężejącą galaretką.
Krok 4
z
5
Masę przełóż do tortownicy. Wstaw do lodówki na około 30 minut.
Krok 5
z
5
Tort podawaj udekorowany truskawkami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0