Zupa krem z kalafiora

Oceń ten przepis!

5/5 5 17 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 35 min.

  • Porcje 4

5/5 5 17 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Wodę i śmietankę wlać do wysokiego garnka, a następnie dodać Bulion drobiowy Winiary, zagotować.
  2. Do wywaru doodać oczyszczony kalafior i gotować na wolnym ogniu do momentu aż kalafior będzie bardzo miękki.
  3. Ugotować ziemniaki, odcedzić i dodać do zupy. Doprowadzić do wrzenia.
  4. Garnek z zupą zdejmujemy z ognia i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
  5. Jeżeli jest taka potrzeba to doprawiamy solą. Gorącą zupę rozlewamy w miseczki lub do talerzy, a na wierzch posypujemy grzankami, groszkiem ptysiowym lub skwareczkami z boczku.

Opis przepisu:

Jedna z odsłon kremowych zup warzywnych – zupa krem z kalafiora, wzbogacona smakowo Rosołem drobiowym WINIARY, podawana z chrupiącymi grzankami, groszkiem ptysiowym lub skwarkami z boczku. Możesz ją również udekorować natką pietruszki lub koperkiem. Zupę kalafiorową doprawiasz ulubionymi przyprawami, a jeżeli chcesz uzyskać gęstszy krem – dodajesz więcej ziemniaków. A może na drugie danie kalafior z jajkiem sadzonym i ziemniakami?

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?