Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik rozgrzej do 200°C.
W garnku dostatecznie dużym, żeby zmieścił całego kalafiora podgrzej wodę.
Do gotującej wody dodaj Buliony drobiowe WIINARY, czosnek, gałązki świeżych ziół.
Następnie włóż kalafiora i gotuj pod przykryciem przez ok. 12-15 minut na wolnym ogniu. Kalafior powinien być już trochę miękki z zewnątrz.
Wyjmij kalafior z garnka i połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Obłóż ząbkami czosnku i ziołami z którymi się gotował.
Polej rozpuszczonym masłem i obsyp przyprawami.
Piecz przez około pół godziny, aż kalafior nabierze złotego koloru.
Podawaj jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 2