Zupa jarzynowa

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 4

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Rosół przygotuj wg przepisu na opakowaniu.
  2. Marchew i ziemniaka oczyść, umyj i pokrój w kostkę, kalafiora podziel na różyczki. Resztę warzyw dodaj w całości.
  3. Do rosołu dodaj warzywa, gotuj 10-15 minut. Zdejmij z ognia.
  4. Na koniec można dodać śmietanę (rozprowadź wcześniej).
  5. Dopraw pieprzem (ewentualnie solą). Przed podaniem posyp koperkiem..

Opis przepisu:

Zupa jarzynowa - jedna z najpyszniejszych tradycyjnych polskich zup warzywnych pod słońcem! Przedstawiamy przepis na łatwą w przyrządzeniu zupę jarzynową na bazie Rosołu drobiowego WINIARY – gęstość zapewnią ziemniaki, kalafior, zielony groszek, kalarepa, kapusta i gęsta śmietana. Przed podaniem zupę jarzynową możesz posypać pachnącym koperkiem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?