Brownie według Pascala Brodnickiego

Oceń ten przepis!

4/5 4 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 42 min.

  • Oczekiwanie 40 min.

  • Porcje 20

4/5 4 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. 4 tabliczki czekolady deserowej połamać na mniejsze kawałki i roztopić w kąpieli wodnej.
  2. Masło roztopić i ostudzić.
  3. Do masła dodać cukier i ubijać tak długo, aż cukier prawie się rozpuści.
  4. Do tego dodawać po jednym jajku i za każdym razem dobrze ubić.
  5. Do masy dodawać powoli roztopioną czekoladę i cały czas mieszać.
  6. Dodać kakao, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
  7. Pozostałą czekoladę deserową i białą czekoladę grubo posiekać.
  8. Posiekane czekolady dodać do masy czekoladowej i wymieszać.
  9. Ciasto przelać do foremki (23 x 36 cm).
  10. Piec w 200 stopniach przez około 40 minut. Ciasto wstawiłam do nagrzanego piekarnika. Upieczone ciasto dobrze ostudzić.

Opis przepisu:

Klasyczne ciasto brownie przygotowane według przepisu słynnego francuskiego kucharza. To, co wyróżnia tę wersję to duża ilość czekolady, która może skusić miłośników tego deseru. Ponad to ciasto odznacza się delikatnością, aromatem, a przede wszystkim genialnym smakiem. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?