1

2

Przepisy

Brokuły w panierce

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 4 porcje

Pyszna warzywna przekąska.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Brokuł opłukać, przełożyć do garnka, zalać wodą (tyle, żeby warzywo było przykryte). Do wody dodać trochę soli. Brokuł ugotować prawie do miękkości, następnie odcedzić, lekko przestudzić
  2. Ugotowany brokuł podzielić na poszczególne różyczki.
  3. Jajka wbić do miseczki i rozbełtać. Na patelni rozgrzać trochę oleju. Różyczki brokuła maczać w rozbełtanych jajkach, obtaczać w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Każdą różyczkę brokuła w panierce lekko oprószyć solą i pieprzem.
  4. Smażyć je na rumiano z każdej strony. Podawać jako dodatek do obiadu lub jako przekąskę.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: