Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Brokuły w panierce

Oceń ten przepis!

5/5 5 22 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 16 min.

  • Porcje 4

5/5 5 22 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Brokuł opłukać, ugotować prawie do miękkości. Następnie odcedzić, podzielić na różyczki.
  2. Jajka wbić do miseczki i rozbełtać. Różyczki brokuła maczać w rozbełtanych jajkach, obtaczać w bułce tartej. Każdą różyczkę brokuła w panierce lekko oprószyć solą i pieprzem
  3. Smażyć je na rumiano z każdej strony. Podawać jako dodatek do obiadu lub jako przekąskę.

Opis przepisu:

Szukasz niecodziennego dodatku do obiadu? A może masz ochotę na warzywną przekąskę? Brokuły w panierce to smakołyk, który przyrządzisz w 15 minut. Ugotowane różyczki brokułu maczaj w jajku i bułce tartej, dopraw solą i pieprzem, a następnie smaż na rumiano i... gotowe!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?