Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Panierowana kalarepka

(0)
40min
Łatwy
Autorem przepisu jest Beatris
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
1 
Kalarepa
1 
Jajko
trochę
Bułka tarta
trochę
Olej
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.41 g
Węglowodany
3.21 g
Tłuszcze
3.78 g
Wartość energetyczna
54.41 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Panierowana kalarepka to bardzo smaczna przekąska, która bardzo zasmakuje wegetarianom i nie tylko. Chrupiąca na zewnątrz i delikatna w środku, zaserwuje nam prawdziwą karuzelę wrażeń kulinarnych. Mniam!

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    5 min
    Kalarepkę obrać, pokroić w plastry, przełożyć do garnka, zalać wodą. Dodać do niej trochę Ziarenek Smaku, zagotować.
  • Krok 2

    15 min
    Gotować na pół miękko, następnie odcedzić i lekko przestudzić.
  • Krok 3

    2 min
    Jajko wbić do miseczki, rozbełtać.
  • Krok 4

    5 min
    Plastry kalarepki maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej.
  • Krok 5

    3 min
    Kalarepkę w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej, lekko oprószyć solą.
  • Krok 6

    10 min
    Smażyć na rumiano z obu stron.
Panierowana kalarepka

Krok 1 z 6

Kalarepkę obrać, pokroić w plastry, przełożyć do garnka, zalać wodą. Dodać do niej trochę Ziarenek Smaku, zagotować.

Panierowana kalarepka

Krok 2 z 6

Gotować na pół miękko, następnie odcedzić i lekko przestudzić.

Panierowana kalarepka

Krok 3 z 6

Jajko wbić do miseczki, rozbełtać.

Panierowana kalarepka

Krok 4 z 6

Plastry kalarepki maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej.

Panierowana kalarepka

Krok 5 z 6

Kalarepkę w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej, lekko oprószyć solą.

Panierowana kalarepka

Krok 6 z 6

Smażyć na rumiano z obu stron.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Dodatek
  • Jajka
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pierś z kurczaka panierowana w płatkach kukurydzianych

    35 min Łatwy
  • Polędwiczki z kurczaka w panierce

    30 min Łatwy
  • Nuggetsy z indyka

    25 min Łatwy
  • Sznycle z piersi kurczaka

    52 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu