Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Panierowana kalarepka

0
40 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Kalarepa
1 
Jajko
1 trochę
Bułka tarta
1 trochę
Olej
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
2.41 g
Węglowodany
3.21 g
Tłuszcze
3.78 g
Wartość energetyczna
54.41 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
5 min
Kalarepkę obrać, pokroić w plastry, przełożyć do garnka, zalać wodą. Dodać do niej trochę Ziarenek Smaku, zagotować.
Krok 2
15 min
Gotować na pół miękko, następnie odcedzić i lekko przestudzić.
Krok 3
2 min
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać.
Krok 4
5 min
Plastry kalarepki maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej.
Krok 5
3 min
Kalarepkę w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej, lekko oprószyć solą.
Krok 6
10 min
Smażyć na rumiano z obu stron.
Panierowana kalarepka

Krok 1 z 6

Kalarepkę obrać, pokroić w plastry, przełożyć do garnka, zalać wodą. Dodać do niej trochę Ziarenek Smaku, zagotować.

Panierowana kalarepka

Krok 2 z 6

Gotować na pół miękko, następnie odcedzić i lekko przestudzić.

Panierowana kalarepka

Krok 3 z 6

Jajko wbić do miseczki, rozbełtać.

Panierowana kalarepka

Krok 4 z 6

Plastry kalarepki maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej.

Panierowana kalarepka

Krok 5 z 6

Kalarepkę w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej, lekko oprószyć solą.

Panierowana kalarepka

Krok 6 z 6

Smażyć na rumiano z obu stron.

Panierowana kalarepka to bardzo smaczna przekąska, która bardzo zasmakuje wegetarianom i nie tylko. Chrupiąca na zewnątrz i delikatna w środku, zaserwuje nam prawdziwą karuzelę wrażeń kulinarnych. Mniam!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika