Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • Obiad na każdą kieszeń
  • MyMenu Plan
  • CookBook
  • Roślinna kuchnia
  • Desery
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Promocja na kiełbasę
  • Promocja na pomidory
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
  • Kontakt
Panierowana kalarepka

Panierowana kalarepka

(0)
40min
Łatwy
Autorem przepisu jest Beatris

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
1 
Kalarepa
1 
Jajko
trochę
Bułka tarta
trochę
Olej
trochę
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
2.41 g
Węglowodany
3.21 g
Tłuszcze
3.78 g
Wartość energetyczna
54.41 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Panierowana kalarepka to bardzo smaczna przekąska, która bardzo zasmakuje wegetarianom i nie tylko. Chrupiąca na zewnątrz i delikatna w środku, zaserwuje nam prawdziwą karuzelę wrażeń kulinarnych. Mniam!

Przygotowanie

40 min
  • Krok 1

    5 min
    Kalarepkę obrać, pokroić w plastry, przełożyć do garnka, zalać wodą. Dodać do niej trochę Ziarenek Smaku, zagotować.
  • Krok 2

    15 min
    Gotować na pół miękko, następnie odcedzić i lekko przestudzić.
  • Krok 3

    2 min
    Jajko wbić do miseczki, rozbełtać.
  • Krok 4

    5 min
    Plastry kalarepki maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej.
  • Krok 5

    3 min
    Kalarepkę w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej, lekko oprószyć solą.
  • Krok 6

    10 min
    Smażyć na rumiano z obu stron.
Panierowana kalarepka

Krok 1 z 6

Kalarepkę obrać, pokroić w plastry, przełożyć do garnka, zalać wodą. Dodać do niej trochę Ziarenek Smaku, zagotować.

Panierowana kalarepka

Krok 2 z 6

Gotować na pół miękko, następnie odcedzić i lekko przestudzić.

Panierowana kalarepka

Krok 3 z 6

Jajko wbić do miseczki, rozbełtać.

Panierowana kalarepka

Krok 4 z 6

Plastry kalarepki maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej.

Panierowana kalarepka

Krok 5 z 6

Kalarepkę w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej, lekko oprószyć solą.

Panierowana kalarepka

Krok 6 z 6

Smażyć na rumiano z obu stron.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Dodatek
  • Jajka
  • Warzywa

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pierś z kurczaka panierowana w płatkach kukurydzianych

    Pierś z kurczaka panierowana w płatkach kukurydzianych

    35 min Łatwy
  • Polędwiczki z kurczaka w panierce

    Polędwiczki z kurczaka w panierce

    31 min Łatwy
  • Nuggetsy z indyka

    Nuggetsy z indyka

    25 min Łatwy
  • Sznycle z piersi kurczaka

    Sznycle z piersi kurczaka

    52 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu