Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Panierowana kalarepka to bardzo smaczna przekąska, która bardzo zasmakuje wegetarianom i nie tylko. Chrupiąca na zewnątrz i delikatna w środku, zaserwuje nam prawdziwą karuzelę wrażeń kulinarnych. Mniam!
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Kalarepkę obrać, pokroić w plastry, przełożyć do garnka, zalać wodą. Dodać do niej trochę Ziarenek Smaku, zagotować.
Krok 2
15 min
Gotować na pół miękko, następnie odcedzić i lekko przestudzić.
Krok 3
2 min
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać.
Krok 4
5 min
Plastry kalarepki maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej.
Krok 5
3 min
Kalarepkę w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej, lekko oprószyć solą.
Krok 6
10 min
Smażyć na rumiano z obu stron.
Krok 1
z
6
Kalarepkę obrać, pokroić w plastry, przełożyć do garnka, zalać wodą. Dodać do niej trochę Ziarenek Smaku, zagotować.
Krok 2
z
6
Gotować na pół miękko, następnie odcedzić i lekko przestudzić.
Krok 3
z
6
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać.
Krok 4
z
6
Plastry kalarepki maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej.
Krok 5
z
6
Kalarepkę w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej, lekko oprószyć solą.
Krok 6
z
6
Smażyć na rumiano z obu stron.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0