Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierś z kurczaka panierowana w płatkach kukurydzianych

2
35min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Beatris
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 
Podwójna Pierś z Kurczaka
2  szklanek
Płatki kukurydziane
1  łyżka
Czosnek granulowany
1.5  łyżek
Przyprawa do mięs
0.5  łyżka
Papryka słodka mielona
trochę
Sól ziołowa
1 
Jajko
trochę
Olej

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
13.49 g
Węglowodany
13.03 g
Tłuszcze
4.97 g
Wartość energetyczna
153.06 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

35 min
Krok 1
5 min
Każdą pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż, żeby otrzymać 4 duże płaty.
Krok 2
10 min
Płatki zmiksować blenderem. Do płatków dodać wszystkie przyprawy i wymieszać.
Krok 3
5 min
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać.
Krok 4
5 min
Kawałki mięsa maczać w jajku i obtaczać w przygotowanej panierce. Panierkę docisnąć do mięsa.
Krok 5
10 min
Mięso w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.
Pierś z kurczaka panierowana w płatkach kukurydzianych

Krok 1 z 5

Każdą pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż, żeby otrzymać 4 duże płaty.

Pierś z kurczaka panierowana w płatkach kukurydzianych

Krok 2 z 5

Płatki zmiksować blenderem. Do płatków dodać wszystkie przyprawy i wymieszać.

Pierś z kurczaka panierowana w płatkach kukurydzianych

Krok 3 z 5

Jajko wbić do miseczki, rozbełtać.

Pierś z kurczaka panierowana w płatkach kukurydzianych

Krok 4 z 5

Kawałki mięsa maczać w jajku i obtaczać w przygotowanej panierce. Panierkę docisnąć do mięsa.

Pierś z kurczaka panierowana w płatkach kukurydzianych

Krok 5 z 5

Mięso w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.

Pierś z kurczaka panierowana w płatkach kukurydzianych to doskonała alternatywa dla tradycyjnej panierki! Dzięki płatkom kukurydzianym i intensywnym przyprawom smak kurczaka stanie się bardziej intensywny, a całe danie nabierze zupełnie nowego charakteru. Sprawdź nasz przepis na pierś z kurczaka panierowaną w płatkach kukurydzianych!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

80 ze 100
Zbilansuj swoje danie
MyMenu IQ™
80 ze 100
Doskonały bilans
Twoje danie jest doskonale zbilansowane
Wstecz
Czym jest zbilansowane menu?

Zbilansowane menu zapewnia bogactwo produków ze zróżnicownych grup spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.

MyMenu IQ ™ generuje wynik wartości odżywczych, biorąc pod uwagę wartość energetyczną i składniki odżywcze zawarte w menu oraz ich wkład w osiągnięcie zaleceń żywieniowych na podstawie dziennej diety 2000 kcal dla przeciętnej osoby dorosłej.

MyMenu IQ ™ pomoże Ci w stworzeniu zbilansowanego menu w skali od 0 do 100, ze szczególnym uwzględnieniem głównego posiłku.

Co oznacza wynik MyMenu IQ ™?
Popraw bilans dania (0 - 44)
Popraw równowagę makroskładników, by spełnić zalecenia żywnościowe i dietetyczne.
Prawidłowy bilans (45 - 69)
To menu ma prawidłową równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Doskonały bilans (70 - 100)
To menu ma doskonałą równowagę składników odżywczych, dzięki czemu zapewnia dużą różnorodność produktów spożywczych i kluczowe składniki odżywcze.
Wynik MyMenu IQ ™ dotyczy cyfrowego przepisu zaprezentowanego na stronie. Dane dotyczące wartości odżywczych użytych składników i produktów są oparte na bazach danych standardowych składników odżywczych takich jak USDA SR28, BLS32, a także danych z etykiet produktów.
Białko
13.5g / 36%
Węglowodany
13g / 34%
Tłuszcze
5g / 29%
Podział wartości energetycznych przedstawia zawartość makroskładników (tj. węglowodanów, tłuszczu i białka) w jednej porcji dania wykonanego na podstawie przepisu oraz ich względny udział (w %) w całkowitej wartości energetycznej porcji.

Wskazówki żywieniowe

  • Ciesz się zrównoważonym menu przygotowanym ze smacznych, pożywnych i niedrogich lokalnych składników. Czy wiesz, że dodanie warzyw i ziół pod koniec gotowania pomaga zachować ich żywe kolory, smak, chrupkość i ważne składniki odżywcze?
  • Ciesz się posiłkiem z pomarańczą, ananasem lub innymi owocami bogatymi w witaminę C, aby pomóc organizmowi wchłonąć więcej żelaza z posiłku. #odżywczasiłażelaza
  • Świetna wiadomość! To danie ma wystarczającą ilość oleju i soli, abyś uzyskał zbilansowany i pyszny posiłek. Nie trzeba dodawać więcej.

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 2
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
22
22
00
00
00
00
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) pt., 01/08/2021 - 15:32 CET
Czy ta opinia jest przydatna?
Average: 5 (1 vote)

Anonim (niezweryfikowany) śr., 11/04/2020 - 18:56 CET
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha