Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Każdą pierś z kurczaka przeciąć wzdłuż, żeby otrzymać 4 duże płaty.
Płatki zmiksować blenderem. Do płatków dodać wszystkie przyprawy i wymieszać.
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać.
Kawałki mięsa maczać w jajku i obtaczać w przygotowanej panierce. Panierkę docisnąć do mięsa.
Mięso w panierce kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na rumiano z obu stron.