Wafle przekładane mleczną i kakaową masą

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 5 min.

  • Porcje 30

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Masa mleczna:

Masa orzechowo-kakaowa

Przygotowanie:

  1. Masa mleczna- mleko gotuję z cukrem i odstawiam, by wystygło. Masło ucieram na puch, dodaję po łyżce mleko w proszku, a następnie wlewam po łyżce mleko z cukrem.
  2. Masa orzechowo-kakaowa-orzechy prażę w piekarniku lub na suchej patelni, studzę i blenderem kruszę drobno. Masło ucieram na puch, dodaję starte orzechy, cukier puder, mleko w proszku i wszystko miksuję na gładką masę. Na końcu dodaję kakao i dokładnie mieszam.
  3. Pierwszy suchy wafel układam na desce, na to wykładam masę orzechowo-kakaową, przykrywam drugim suchym waflem, smaruję masą mleczną, wierzch przykrywam trzecim waflem, obciążam deseczką i wstawiam do lodówki by masy stężały.

Opis przepisu:

Domowa wersja popularnych wafelków. Nasza propozycja to deser, który wprawi w zachwyt każdego fana wafli i kakaowych klimatów. Delikatna masa mleczna to festiwal smakowych uniesień, a mieszanka orzechów i kakao swoją wyrazistością doda wafelkom wykwintności. To rozwiązanie idealnie sprawdzi się jako dodatek do popołudniowej kawy.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?