Ciasto z truskawkami i galaretką

Oceń ten przepis!

4/5 4 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 55 min.

  • Porcje 16

4/5 4 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

ciasto

do nasączenia:

masa serowa:

dodatkowo

Przygotowanie:

  1. Białka ubić, a następnie ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodawać miksując po jednym żółtku. Olej i wodę wymieszać i dodać do masy jajecznej i zmiksować. Mieszając wsypywać porcjami mąkę z proszkiem do pieczenia.
  2. Ciasto przelać do formy i upiec na złoty kolor w temperaturze 170 stopni. Ciasto wystudzić.
  3. Wodę wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem do smaku. Nasączyć ciasto.
  4. Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami wody i odstawić na 5 minut. Żelatynę podgrzać i dodać do serków zmiksować.
  5. Masę wylać na ciasto i równomiernie rozprowadzić.
  6. Gdy masa stężeje kłaść pokrojone w plastry truskawki.
  7. Galaretkę wsypać do rondla, przygotować według przepis na opakowaniu, wystudzić.
  8. Galaretkę przygotować według przepis na opakowaniu, wystudzić
  9. Zimną wylać na truskawki. Pozostawić do stężenia.
  10. Ciasto pokroić.

Opis przepisu:

Zastanawiasz się, jakie ciasto podać do kawy? Ciekawą propozycją będzie ciasto z truskawkami i galaretką. Miękkie i puszyste ciasto powstałe przy pomocy Proszku do pieczenia WINIARY nasączone jest słodką mieszanką cukru z sokiem cytryny. Przejściową warstwę stanowi masa serowa z serka waniliowego i Żelatyny WINIARY. Ciasto wykończone jest kawałkami truskawek zalanymi w słodkiej galaretce - Galaretka truskawkowy smak WINIARY. Tak apetycznej mieszance składników nikt się nie oprze!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?