Kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 5

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żółtka z jaj gotowanych na twardo utrzeć (białka wykorzystać np. do sałatki).
  2. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem.
  3. Dodać żółtka i esencję cytrynową, ponownie utrzeć.
  4. Dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać.
  5. Za pomocą dwóch łyżeczek kłaść porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka lekko spłaszczyć.
  6. Czekoladę posiekać.
  7. Kawałki czekolady rozłożyć na ciastkach, lekko docisnąć.
  8. Piec w 180 stopniach przez ok. 15 minut. Po ostudzeniu ciastka zrobią się bardzo kruche.

Opis przepisu:

Desery zajmują szczególne miejsce w serduszku łasucha. Mogą one być serwowane pod różnymi postaciami, w tym także ciastek. Zobacz, jak przygotować kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami. Czekoladowy smak zapiekany w kruchym cieście z dodatkiem Proszku do pieczenia WINIARY jest smakiem, w którym się zakochasz!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?