Gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 3

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Umyte żołądki razem z marchewką i pietruszką ugotować w osolonej wodzie, gdy są miękkie wszystko pokroić w kostkę.
  2. Połowę masła roztopić, wymieszać z mąką, połączyć z żołądkami.
  3. Na pozostałym maśle zrumienić posiekaną cebulę oraz pokrajane pieczarki.
  4. Wszystko razem połączyć, przyprawić do smaku, zagotować. Gulasz posypać zieleniną.

Opis przepisu:

Gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami to danie, które szybko stworzysz z rzeczy znalezionych w swojej lodówce. Danie jest niezwykle sycące i rozgrzewające, dlatego warto zaserwować je w chłodniejsze dni, zwłaszcza te zimowe. Sprawdź, jak przygotować aromatyczny gulasz!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?