Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami

0
62 min
Łatwy

Składniki

-
3 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 kg
Żołądki drobiowe
30 dag
Pieczarki
1 
Cebula
1 
Marchewka
1 
Korzeń pietruszki
4 łyżek
Mąka pszenna pełnoziarnista
10 dag
Masło
2 łyżeczek
Słodka papryka
1 łyżeczka
Tymianek
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz czarny
2 łyżek
Pietruszka

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
66.4 g
Tłuszcze
41.52 g
Wartość energetyczna
737.84 kcal
Węglowodany
28.17 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

62 min
Krok 1
45 min
Umyte żołądki razem z marchewką i pietruszką ugotować w osolonej wodzie.
Krok 2
7 min
Gdy żołądki będą miękkie należy pokroić je w kostkę. Połowę masła roztopić, wymieszać z mąką, połączyć z żołądkami.
Krok 3
5 min
Na pozostałym maśle zrumienić posiekaną cebulę oraz pokrajane pieczarki.
Krok 4
5 min
Wszystko razem połączyć, przyprawić do smaku, zagotować. Gulasz posypać pietruszką albo inną zieleniną.
Gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami

Krok 1 z 4

Umyte żołądki razem z marchewką i pietruszką ugotować w osolonej wodzie.

Gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami

Krok 2 z 4

Gdy żołądki będą miękkie należy pokroić je w kostkę. Połowę masła roztopić, wymieszać z mąką, połączyć z żołądkami.

Gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami

Krok 3 z 4

Na pozostałym maśle zrumienić posiekaną cebulę oraz pokrajane pieczarki.

Gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami

Krok 4 z 4

Wszystko razem połączyć, przyprawić do smaku, zagotować. Gulasz posypać pietruszką albo inną zieleniną.

Gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami to danie, które szybko stworzysz z rzeczy znalezionych w swojej lodówce. Danie jest niezwykle sycące i rozgrzewające, dlatego warto zaserwować je w chłodniejsze dni, zwłaszcza te zimowe. Sprawdź, jak przygotować aromatyczny gulasz!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika