Żołądki z drobiu duszone z warzywami

Oceń ten przepis!

4/5 4 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 4

4/5 4 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Żołądki obgotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, pokroić i podsmażyć na oliwie.
  2. Obrane warzywa pokroić w makaronik, cebulę w kostkę, połączyć z żołądkami, podlać bulionem i dusić pod przykryciem do miękkości z dodatkiem posiekanego czosnku.
  3. Miękkie żołądki połączyć z koncentratem pomidorowym, zagotować, odstawić.
  4. Dodać masło i natkę pietruszki, przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i mieloną papryką, wymieszać.

Opis przepisu:

Duszone żołądki drobiowe z warzywami to ciekawa odmiana w każdej kuchni. Bulion drobiowy z liściem laurowym WINIARY doda im ciekawego zapachu oraz wzmocni ich wyrazisty smak. Podawać możemy je z ziemniakami lub kaszą, co świetnie uzupełni smak mięsa. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?