Surówka z papryki

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Porcje 6

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w słupki.
  2. Jabłko bez nasion i ogórek pokroić w kostkę, pomidor w pół krążki.
  3. Por drobno posiekać.
  4. Oliwę połączyć z sokiem z cytryny i zmiażdżonym czosnkiem, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
  5. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z sosem z oliwy, dodać natkę pietruszki, wymieszać.

Opis przepisu:

Czy połączenie papryki z jabłkiem jest oczywiste? Skądże! A to wielka szkoda, ponieważ słodycz jabłka wspaniale współgra z delikatnie pikantną słodyczą papryki. Przez to połączenie surówka z papryki nabiera wyjątkowego smaku. Papryka i jabłko, por, ogórek i pomidor stanowią wielobarwną i naprawdę wielosmakową propozycję na surówkę. Całość spaja wyrazisty sos zrobiony na bazie oliwy i soku z cytryny. Surówka z papryki to wspaniały dodatek np. do dań mięsnych.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?