Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki

Oceń ten przepis!

4/5 4 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 45 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 8

4/5 4 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Papryki dokładnie umyć, wybrać nasienie i pokroić na mniejsze kawałki (większą kostkę).
  2. Cukinie dokładnie umyć, pokroić w talarki. Przyprawić delikatnie do smaku, dodać łyżkę oleju. Całość dokładnie wymieszać.
  3. Szalotkę obrać, umyć i pokroić w mniejsze kawałki (takie które nadawać się będą do szaszłyków).
  4. Pierś z indyka dokładnie umyć, usunąć ewentulane błony. Pokroić w większą kostkę. Przyprawić do smaku dodać dwie łyżki oleju. Całość dokładnie wymieszać. Mięso można przyrządzić kilka godzin wcześniej.
  5. Boczek pokroić w mniejsze kawałki (plastry nie za grube).
  6. Karkówkę należy dokładnie umyć, pokroić w kostkę na mniejsze kawałki. Przyprawić do smaku i dodać dwie łyżki oleju. Całość dokładnie wymieszać. Mięso można przyrządzić kilka godzin wcześniej, aby się przegryzło.
  7. Pieczarki obieramy i podgotowujemy w wodzie lekko doprawionej przyprawą warzywną. Po podgotowaniu odcedzamy i pozostawiamy do obcieknięcia.
  8. Patyczki nadziewamy przygotowanymi warzywami i mięsem. Pamiętając, że nie łączymy piersi z karkówką. Nadziewamy tak, aby było kolorowo i apetycznie.
  9. Grillujemy szaszłyki z piersi z indyka np. na tatce lub na specjalnej foli aluminiowej do grilla. One grillują się trochę krócej niż te z karkówką.
  10. Grillujemy szaszłyki z karkówką. Pamiętając o przewracaniu szaszłyków.
  11. Gotowe szaszłyki podajemy na stół.

Opis przepisu:

Pożywne Szaszłyki z piersi z indyka i karkówki nie tylko pięknie wyglądają, ale również wyśmienicie smakują. Kolorowe szaszłyki idealne sprawdzą się na rodzinnego grilla. Serwuj je z podpieczonym, chrupiącym pieczywem. Możesz również wykonać pyszny sos z połączenia ketchupu oraz Majonezu Dekoracyjnego WINIARY!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?