Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Szaszłyki z piekarnika z boczkiem

0
271 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

30 dag
Szynka wieprzowa
30 dag
Boczek wędzony
3 
Cebula
1 
Papryka czerwona
3 łyżek
Oliwa

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
24.18 g
Węglowodany
9.93 g
Tłuszcze
60.01 g
Wartość energetyczna
678.36 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

271 min
Krok 1
10 min
Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w kostkę. Zalać oliwą, posypać przyprawą do grilla, dokładnie wymieszać.
Krok 2
180 min
Odstawić na 3 godziny.
Krok 3
15 min
Cebulę obrać, umyć, osuszyć. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Paprykę pokroić w większą kostkę, cebulę również. Boczek umyć, osuszyć, również pokroić w kostkę.
Krok 4
5 min
Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian mięso, cebulę, boczek i paprykę.
Krok 5
60 min
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około godziny.
Krok 6
1 min
Podawać z musztardą.
Szaszłyki z piekarnika z boczkiem

Krok 1 z 6

Mięso umyć, osuszyć. Pokroić w kostkę. Zalać oliwą, posypać przyprawą do grilla, dokładnie wymieszać.

Szaszłyki z piekarnika z boczkiem

Krok 2 z 6

Odstawić na 3 godziny.

Szaszłyki z piekarnika z boczkiem

Krok 3 z 6

Cebulę obrać, umyć, osuszyć. Paprykę umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Paprykę pokroić w większą kostkę, cebulę również. Boczek umyć, osuszyć, również pokroić w kostkę.

Szaszłyki z piekarnika z boczkiem

Krok 4 z 6

Na patyczki do szaszłyków nabijać na przemian mięso, cebulę, boczek i paprykę.

Szaszłyki z piekarnika z boczkiem

Krok 5 z 6

Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około godziny.

Szaszłyki z piekarnika z boczkiem

Krok 6 z 6

Podawać z musztardą.

Nie potrzebujesz idealnej pogody, by przyrządzić szaszłyki z mięsem – upiecz je w piekarniku! Na patyczki możesz nabić to, co lubisz najbardziej – my proponujemy wędzony boczek, szynkę, cebulę i paprykę. Aromatyczne szaszłyki z piekarnika z boczkiem zajadaj z ulubionymi dodatkami, np. świeżym, chrupiącym pieczywem.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika