Szybka surówka z kalarepy i cukinii

Oceń ten przepis!

4/5 4 9 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 2

4/5 4 9 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, oprószyć solą i odłożyć na 5-10 minut, następnie odcisnąć.
  2. Marchewkę i kalarepkę obrać i zetrzeć na grubej tarce.
  3. Por pokroić w pół krążki, sparzyć wrzącą wodą, odcisnąć.
  4. Wszystkie składniki włożyć do miski, skropić sokiem z cytryny, oliwą. Przyprawić do smaku solą i cukrem, wymieszać.

Opis przepisu:

Surówka z warzyw to świetny dodatek do obiadu, w zależności od pory roku możesz eksperymentować z sezonowymi warzywami. Poznaj przepis na szybką surówkę z kalarepy i cukinii, która będzie kolorowym elementem na Twoim talerzu. Nie zapomnij o skropieniu dania cytryną, dzięki czemu smak surówki nabierze wyrazistego smaku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?