Pstrąg w panierce smażony na masełku

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ryby sparzyć, umyć, osuszyć. Skropić sokiem z cytryny, oprószyć Jarzynką i pieprzem, odstawić na godzinę do lodówki.
  2. Panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na mocno rozgrzanym maśle.

Opis przepisu:

Bardzo fajny pomysł na lekki obiad dla całej rodziny. Wykonaj wyśmienitego pstrąga w panierce smażonego na masełku. Jako dodatek idealnie sprawdzi się kiszona kapusta i gorące ziemniaki z wody obsypane aromatycznym koperkiem. Przygotowanie całego dania jest proste i zajmie Ci kilka chwil. Rybę serwuj z plasterkami świeżej cytryny.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?