Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Cukinia smażona w panierce
Dodaj do CookBook

Cukinia smażona w panierce

(0)
22 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Wafelek2601
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Przyprawa uniwersalna ZIARENKA SMAKU WINIARY
2 
Cukinia
1  łyżeczka
Sok z cytryny
1 
Jajko
trochę
Pieprz czarny
0.5  szklanka
Bułka tarta
trochę
Olej
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
13.4 g
Wartość energetyczna
113 kcal
Tłuszcze
4.8 g
Białko
4.7 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Pomysł na wegetariańskie kotleciki, czyli cukinię smażoną w panierce. Plastry cukinii skrapiamy sokiem z cytryny (smaki cukinii i cytryny dobrze się ze sobą komponują), przyprawiamy Przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY, panierujemy i smażymy na złoty kolor. Cukinię smażoną w panierce podawaj na obiad na przykład z ziemniakami.

Przygotowanie

22 min
  • Krok 1

    10 min
    Umytą cukinię pokroić w około centymetrowe plastry. Skropić sokiem z cytryny.
  • Krok 2

    2 min
    Oprószyć Ziarenkami i pieprzem.
  • Krok 3

    5 min
    Jajko rozkłócić, cukinię obtoczyć w jajku, a potem w bułce tartej.
  • Krok 4

    5 min
    Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Cukinia smażona w panierce

Krok 1 z 4

Umytą cukinię pokroić w około centymetrowe plastry. Skropić sokiem z cytryny.

Cukinia smażona w panierce

Krok 2 z 4

Oprószyć Ziarenkami i pieprzem.

Cukinia smażona w panierce

Krok 3 z 4

Jajko rozkłócić, cukinię obtoczyć w jajku, a potem w bułce tartej.

Cukinia smażona w panierce

Krok 4 z 4

Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Jajka
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Warzywa
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Leczo z boczniakami i cukinią

    Leczo z boczniakami i cukinią

    55 min Łatwy
  • Spaghetti z cukinią, pieczarkami i groszkiem

    Spaghetti z cukinią, pieczarkami i groszkiem

    45 min Łatwy
  • Leczo z cukinią i chorizo

    Leczo z cukinią i chorizo

    27 min Średni
  • Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią

    Zupa jarzynowa z młodych warzyw z kalafiorem, fasolką i cukinią

    1 godz 26 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu