Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pomysł na wegetariańskie kotleciki, czyli cukinię smażoną w panierce. Plastry cukinii skrapiamy sokiem z cytryny (smaki cukinii i cytryny dobrze się ze sobą komponują), przyprawiamy Przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY, panierujemy i smażymy na złoty kolor. Cukinię smażoną w panierce podawaj na obiad na przykład z ziemniakami.
Umytą cukinię pokroić w około centymetrowe plastry. Skropić sokiem z cytryny.
Oprószyć Ziarenkami i pieprzem.
Jajko rozkłócić, cukinię obtoczyć w jajku, a potem w bułce tartej.
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.