Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Płoć smażona to danie nie tylko dla zapalonych wędkarzy! Jeśli kupisz w sklepie rybnym dorodną płoć, to skorzystaj z naszego przepisu i przygotuj proste i wyśmienite danie. Do jego przygotowania nie potrzeba wielu składników i wyszukanych kulinarnych umiejętności. Największym wyzwanie w tym daniu jest oczyszczenie i wypatroszenie ryby – reszta idzie już jak z płatka. Płoć oprószona Przyprawą WINIARY nabierze wyjątkowego aromatu, a podana z ziemniakami lub frytkami smakuje naprawdę wybornie. Spróbuj koniecznie!
Płotki oczyścić, wypatroszyć, umyć. Obsypać przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY oraz pieprzem (nawet w środku). Odstawić na chwilę.
Obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju. Podawać skropione sokiem z cytryny.