Roladki schabowe zapiekane z żółtym serem

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 30 min

oczekiwanie: 1 h

porcje: 4 porcje

Pyszne roladki upieczone z serkiem

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Schab bardzo cienko rozbić. Delikatnie oprószyć Jarzynką i pieprzem, na każdym kawałku położyć plaster żółtego sera, zwinąć roladki.
  2. Śmietanę wymieszać z wodą, dodać 1/2 łyżeczki Jarzynki, 1/2 łyżeczki czosnku, szczyptę pieprzu i szczypiorek. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym (jeśli są duże to przecinam na połowę), zalać sosem, na każdym kawałku mięsa znowu położyć plaster żółtego sera.
  3. Zapiekać w piekarniku w temp. 200 stopni ok. 50 minut.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.