Wyśmienity przepis na roladki schabowe z serem żółtym urzekł już niejedno podniebienie. Dołącz do nich i swoje! Nasz przepis to idealna propozycja na niedzielny obiad dla całej rodziny. Przyprawa Ziarenka Smaku WINIARY dodatkowo wzbogaci smak schabu, dzięki czemu nikt mu się nie oprze.
Roladki schabowe z serem z piekarnika przygotowuje się nieco ponad godzinę. To dłużej niż większość prostych dań z drobiu, jednak naprawdę warto być cierpliwym, ponieważ końcowy efekt na pewno to wynagrodzi! Dobrze przyrządzone danie dosłownie rozpływa się w ustach.
Przepis na roladki schabowe z serem przypomina podobne receptury z zawijaniem mięsa z kurczaka albo indyka albo tradycyjny przepis na zrazy wołowe. Zaczyna się od rozbicia mięsa tak, by było miękkie. Cienkie plastry znacznie łatwiej zawijać niż te grubsze, dlatego nie należy żałować energii podczas używania tłuczka. Na mięsie umieszcza się ser i roluje całość, żeby uzyskać odpowiedni kształt. Zapiekany w środku ser wzbogaci smak dobrze doprawionego mięsa.
Siłą tego przepisu jest jednak zapiekanie roladek w pysznym sosie stworzonym ze śmietany rozpuszczonej w wodzie z dodatkiem Ziarenek Smaku, pieprzu i czosnku. To rozwiązanie nadaje wspaniałego aromatu, a przy tym zapobiega nadmiernemu wysuszeniu mięsa. Roladki ze schabu z serem pewnie wzbudzą więcej pozytywnych emocji niż zwyczajny kotlet serwowany na obiad. Żeby upiec roladki schabowe z serem w piekarniku potrzeba około 50 minut. Najlepiej, jeśli uruchomiony będzie termoobieg.
Schabowe roladki z serem można także wzbogacić o dodatkowe składniki - na przykład pieczarki, szpinak albo suszone pomidory. Danie będzie się dobrze komponować z ziemniakami albo kaszą.
Zobacz więcej podobnych przepisów:
Roladki z indyka faszerowane prażonym słonecznikiem i porem duszonym w soku z grapefruita
Roladki drobiowe z brokułami i serem
Roladki schabowe z kurkami
Roladki z cukinią i rukolą
Laufey
Pozdrawiam