Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Roladki schabowe zapiekane z żółtym serem
Dodaj do CookBook

Roladki schabowe zapiekane z żółtym serem

(0)
1 godz 8 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest Wafelek2601
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
WINIARY ZIARENKA SMAKU Przyprawa Uniwersalna
4 
Schab bez kości
10  dag
Ser żółty
0.5  szklanka
Kwaśna śmietana
50  ml
Woda
0.25  pęczek
Posiekany szczypiorek
0.5  łyżeczka
Czosnek granulowany
1  szczypta
Pieprz czarny
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
2.2 g
Wartość energetyczna
351.5 kcal
Tłuszcze
17.1 g
Białko
47.4 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Wyśmienite połączenie zapiekanych roladek schabowych i żółtego sera urzekło już niejedno podniebienie. Dołącz do nich i swoje! Nasz przepis to idealna propozycja na niedzielny obiad dla całej rodziny. Przyprawa Ziarenka Smaku WINIARY dodatkowo wzbogaci smak schabu, dzięki czemu nikt mu się nie oprze!

Przygotowanie

68 min
  • Krok 1

    10 min
    Schab bardzo cienko rozbić. Delikatnie oprószyć Ziarenkami i pieprzem, na każdym kawałku położyć plaster żółtego sera, zwinąć roladki.
  • Krok 2

    8 min
    Śmietanę wymieszać z wodą, dodać 1/2 łyżeczki Ziarenek, 1/2 łyżeczki czosnku, szczyptę pieprzu i szczypiorek. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym (jeśli są duże to przecinam na połowę), zalać sosem, na każdym kawałku mięsa znowu położyć plaster żółtego sera.
  • Krok 3

    50 min
    Zapiekać w piekarniku w temperaturze 200 stopni około 50 minut.
Roladki schabowe zapiekane z żółtym serem

Krok 1 z 3

Schab bardzo cienko rozbić. Delikatnie oprószyć Ziarenkami i pieprzem, na każdym kawałku położyć plaster żółtego sera, zwinąć roladki.

Roladki schabowe zapiekane z żółtym serem

Krok 2 z 3

Śmietanę wymieszać z wodą, dodać 1/2 łyżeczki Ziarenek, 1/2 łyżeczki czosnku, szczyptę pieprzu i szczypiorek. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym (jeśli są duże to przecinam na połowę), zalać sosem, na każdym kawałku mięsa znowu położyć plaster żółtego sera.

Roladki schabowe zapiekane z żółtym serem

Krok 3 z 3

Zapiekać w piekarniku w temperaturze 200 stopni około 50 minut.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 1
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
11
11
00
00
00
00

Opinie

5

Laufey

Nie wiem czemu, sos się rozwarstwił już po chwili w piekarniku. Polecam w sumie potrzymać mięso trochę dłużej żeby lepiej się dopiekło. W smaku mięso jest dobre, sosu nie ocenie bo nie do zjedzenia, niestety.
Pozdrawiam
Anonim (niezweryfikowany) 05/08/2024-03:07 CEST
Czy ta opinia jest przydatna?

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez soi
  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Przyjazny dla Keto
  • Śmietana
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Roladki z polędwicy z grilla ze szparagami

    Roladki z polędwicy z grilla ze szparagami

    55 min Łatwy
  • Ziołowe roladki z grillowanego bakłażana

    Ziołowe roladki z grillowanego bakłażana

    31 min Łatwy
  • Roladki z tortilli z szynką i posypką z chipsów

    Roladki z tortilli z szynką i posypką z chipsów

    20 min Łatwy
  • Wiosenne roladki spring rolls z papieru ryżowego

    Wiosenne roladki spring rolls z papieru ryżowego

    33 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu