Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Roladki schabowe zapiekane z żółtym serem

0
68 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 trochę
WINIARY Ziarenka smaku uniwersalne
4 
Schab bez kości
10 dag
Ser żółty
0.5 szklanka
Kwaśna śmietana
50 ml
Woda
0.25 pęczek
Posiekany szczypiorek
0.5 łyżeczka
Czosnek granulowany
1 szczypta
Pieprz czarny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Wartość energetyczna
350.66 kcal
Węglowodany
2.09 g
Białko
47.39 g
Tłuszcze
17.07 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

68 min
Krok 1
10 min
Schab bardzo cienko rozbić. Delikatnie oprószyć Ziarenkami i pieprzem, na każdym kawałku położyć plaster żółtego sera, zwinąć roladki.
Krok 2
8 min
Śmietanę wymieszać z wodą, dodać 1/2 łyżeczki Ziarenek, 1/2 łyżeczki czosnku, szczyptę pieprzu i szczypiorek. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym (jeśli są duże to przecinam na połowę), zalać sosem, na każdym kawałku mięsa znowu położyć plaster żółtego sera.
Krok 3
50 min
Zapiekać w piekarniku w temperaturze 200 stopni około 50 minut.
Roladki schabowe zapiekane z żółtym serem

Krok 1 z 3

Schab bardzo cienko rozbić. Delikatnie oprószyć Ziarenkami i pieprzem, na każdym kawałku położyć plaster żółtego sera, zwinąć roladki.

Roladki schabowe zapiekane z żółtym serem

Krok 2 z 3

Śmietanę wymieszać z wodą, dodać 1/2 łyżeczki Ziarenek, 1/2 łyżeczki czosnku, szczyptę pieprzu i szczypiorek. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym (jeśli są duże to przecinam na połowę), zalać sosem, na każdym kawałku mięsa znowu położyć plaster żółtego sera.

Roladki schabowe zapiekane z żółtym serem

Krok 3 z 3

Zapiekać w piekarniku w temperaturze 200 stopni około 50 minut.

Wyśmienite połączenie zapiekanych roladek schabowych i żółtego sera urzekło już niejedno podniebienie. Dołącz do nich i swoje! Nasz przepis to idealna propozycja na niedzielny obiad dla całej rodziny. Przyprawa Jarzynka WINIARY dodatkowo wzbogaci smak schabu, dzięki czemu nikt mu się nie oprze!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika