Pstrąg z piekarnika z kurkami

Oceń ten przepis!

3/5 3 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 12 godz. 35 min.

  • Porcje 2

3/5 3 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pstrągi wypatroszyć, umyć (ja odcinam głowę i ogon). Natrzeć oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, Jarzynką, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
  2. Dokładnie umyte kurki pokroić na kawałki i wraz z posiekaną cebulką udusić na maśle. Przyprawić solą i pieprzem. Kurkami wypełnić rybki.
  3. Zawinąć w folię aluminiową i odstawić na noc do lodówki.
  4. Na drugi dzień włożyć po piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 30-35 minut. Pod koniec pieczenia rozwinąć folię, aby rybki się zrumieniły.
  5. Podawać z frytkami.

Opis przepisu:

Ryba znana i lubiana, czyli pieczony pstrąg. W tym wydaniu faszerujemy go kurkami, co doda mu jeszcze więcej wykwintności i smaku. Dzięki przyprawie Jarzynka WINIARY wydobędziemy z dodatków całą gamę nowych wrażeń. Pycha!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?