1

2

Przepisy

Kostka z kaszy manny

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 100 minut

porcje: 5 porcji

Doskonały dodatek do zup kremów.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszę zalać szklanką letniej wody, wymieszać i pozostawić do napęcznienia (ok. pół godziny).
  2. Do garnka wlać 3 szklanki wody. Dodać do niej masło i odrobinę soli, zagotować.
  3. Do wody powoli dodawać kaszę i cały czas mieszać. Kaszę gotować na małym ogniu ok. 10 minut, nie przerywając mieszania. Do ugotowanej kaszy dodać posiekaną natkę, wymieszać.
  4. Kaszę wylać do płaskiego naczynia (kasza ma mieć warstwę o grubości ok. 1 cm). Odstawić do całkowitego wystudzenia i stężenia pod przykryciem.
  5. Kaszę kroić w kwadraciki o boku ok. 1,5 cm. Podawać do zup kremów.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: