Kostka z kaszy manny

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 5 min.

  • Porcje 5

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kaszę zalać szklanką letniej wody, wymieszać i pozostawić do napęcznienia (ok. pół godziny).
  2. Do garnka wlać 3 szklanki wody. Dodać do niej masło i odrobinę soli, zagotować.
  3. Do wody powoli dodawać kaszę i cały czas mieszać. Kaszę gotować na małym ogniu ok. 10 minut, nie przerywając mieszania. Do ugotowanej kaszy dodać posiekaną natkę, wymieszać.
  4. Kaszę wylać do płaskiego naczynia (kasza ma mieć warstwę o grubości ok. 1 cm). Odstawić do całkowitego wystudzenia i stężenia pod przykryciem.
  5. Kaszę kroić w kwadraciki o boku ok. 1,5 cm. Podawać do zup kremów.

Opis przepisu:

Kostka z kaszy manny to świetny dodatek do zup kremów. Świetnie przełamie ich smak i razem z nim, stworzy niepowtarzalną kompozycję, o której nie sposób będzie zapomnieć. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?