składniki:
liczba porcji:

Przygotowanie:
- Kaszę zalać szklanką letniej wody, wymieszać i pozostawić do napęcznienia (ok. pół godziny).
- Do garnka wlać 3 szklanki wody. Dodać do niej masło i odrobinę soli, zagotować.
- Do wody powoli dodawać kaszę i cały czas mieszać. Kaszę gotować na małym ogniu ok. 10 minut, nie przerywając mieszania. Do ugotowanej kaszy dodać posiekaną natkę, wymieszać.
- Kaszę wylać do płaskiego naczynia (kasza ma mieć warstwę o grubości ok. 1 cm). Odstawić do całkowitego wystudzenia i stężenia pod przykryciem.
- Kaszę kroić w kwadraciki o boku ok. 1,5 cm. Podawać do zup kremów.
Opis przepisu:
Autor: BeatrisKostka z kaszy manny to świetny dodatek do zup kremów. Świetnie przełamie ich smak i razem z nim, stworzy niepowtarzalną kompozycję, o której nie sposób będzie zapomnieć. Smacznego!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?