Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kostka z kaszy manny

(0)
1 godz 22 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Agata
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

0.75  szklanka
Kasza manna błyskawiczna
0.5  l
Rosół

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
4.34 g
Węglowodany
24.38 g
Tłuszcze
0.42 g
Wartość energetyczna
121 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

82 min
Krok 1
8 min
Do garnka wlewamy rosół, zagotowujemy, zestawiamy na chwilę garnek z kuchenki.
Krok 2
3 min
Bardzo powoli dosypujemy do rosołu kaszę i intensywnie mieszamy całość trzepaczką.
Krok 3
5 min
Ponownie wstawiamy garnek na kuchenkę, gotujemy chwilę ciągle mieszając.
Krok 4
3 min
Przelewamy kaszę do płaskiego naczynia przelanego zimną wodą.
Krok 5
60 min
Odstawiamy kaszę do całkowitego wystudzenia. Jeśli mamy czas, dobrze jest przed krojeniem kaszy schłodzić ją w lodówce.
Krok 6
3 min
Wystudzoną kaszę kroimy w kostkę, dodajemy na przykład do rosołu, zupy jarzynowej.
Kostka z kaszy manny

Krok 1 z 6

Do garnka wlewamy rosół, zagotowujemy, zestawiamy na chwilę garnek z kuchenki.

Kostka z kaszy manny

Krok 2 z 6

Bardzo powoli dosypujemy do rosołu kaszę i intensywnie mieszamy całość trzepaczką.

Kostka z kaszy manny

Krok 3 z 6

Ponownie wstawiamy garnek na kuchenkę, gotujemy chwilę ciągle mieszając.

Kostka z kaszy manny

Krok 4 z 6

Przelewamy kaszę do płaskiego naczynia przelanego zimną wodą.

Kostka z kaszy manny

Krok 5 z 6

Odstawiamy kaszę do całkowitego wystudzenia. Jeśli mamy czas, dobrze jest przed krojeniem kaszy schłodzić ją w lodówce.

Kostka z kaszy manny

Krok 6 z 6

Wystudzoną kaszę kroimy w kostkę, dodajemy na przykład do rosołu, zupy jarzynowej.

Jeśli zostanie Wam trochę rosołu, wykorzystajcie go do przygotowania kostki z kaszy manny, którą można dodać do zupy jarzynowej, koperkowej i wielu innych, na jakie przyjdzie Wam ochota. Kostkę przygotowuje się niezwykle prosto, a jest ciekawą alternatywą dla makaronu czy też ryżu.

Taką kostkę można przygotować także na wodzie z odrobiną soli i masła.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
4
Czy polecisz ten produkt/przepis znajomym?
Images
Dodano 0 z 6.
CAPTCHA obrazkowa
Proszę wypełnić pole captcha