Zupy często goszczą na Twoim stole, ale czasami brakuje Ci na nie pomysłu? Mamy na to sposób! Zobacz pomysły na klasyczne zupy, chłodniki czy zupy-kremy z nutą egzotyki, które zaskoczą Twoich bliskich.
Wejdź razem z nami do świata smacznych, kolorowych i aromatycznych zup na każdy dzień!
Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów Zachowaj sprawdzone przepisy Oszczędzaj czas
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli zostanie Wam trochę rosołu, wykorzystajcie go do przygotowania kostki z kaszy manny, którą można dodać do zupy jarzynowej, koperkowej i wielu innych, na jakie przyjdzie Wam ochota. Kostkę przygotowuje się niezwykle prosto, a jest ciekawą alternatywą dla makaronu czy też ryżu.
Taką kostkę można przygotować także na wodzie z odrobiną soli i masła.
Przygotowanie
82 min
Krok 1
8 min
Do garnka wlewamy rosół, zagotowujemy, zestawiamy na chwilę garnek z kuchenki.
Krok 2
3 min
Bardzo powoli dosypujemy do rosołu kaszę i intensywnie mieszamy całość trzepaczką.
Krok 3
5 min
Ponownie wstawiamy garnek na kuchenkę, gotujemy chwilę ciągle mieszając.
Krok 4
3 min
Przelewamy kaszę do płaskiego naczynia przelanego zimną wodą.
Krok 5
60 min
Odstawiamy kaszę do całkowitego wystudzenia. Jeśli mamy czas, dobrze jest przed krojeniem kaszy schłodzić ją w lodówce.
Krok 6
3 min
Wystudzoną kaszę kroimy w kostkę, dodajemy na przykład do rosołu, zupy jarzynowej.
Krok 1
z
6
Do garnka wlewamy rosół, zagotowujemy, zestawiamy na chwilę garnek z kuchenki.
Krok 2
z
6
Bardzo powoli dosypujemy do rosołu kaszę i intensywnie mieszamy całość trzepaczką.
Krok 3
z
6
Ponownie wstawiamy garnek na kuchenkę, gotujemy chwilę ciągle mieszając.
Krok 4
z
6
Przelewamy kaszę do płaskiego naczynia przelanego zimną wodą.
Krok 5
z
6
Odstawiamy kaszę do całkowitego wystudzenia. Jeśli mamy czas, dobrze jest przed krojeniem kaszy schłodzić ją w lodówce.
Krok 6
z
6
Wystudzoną kaszę kroimy w kostkę, dodajemy na przykład do rosołu, zupy jarzynowej.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
Udostępnij
Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną
Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0