Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kostka z kaszy manny

0
90 min
Łatwy

Składniki

-
5 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

20 dag
Kasza manna
1 łyżka
Masło
1 pęczek
Natka pietruszki
1 trochę
Sól

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
Adimo
.

Wartości odżywcze

Białko
5.33 g
Wartość energetyczna
167.24 kcal
Tłuszcze
2.79 g
Węglowodany
29.64 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

90 min
Krok 1
30 min
Kaszę zalać szklanką letniej wody, wymieszać i pozostawić do napęcznienia (ok. pół godziny).
Krok 2
5 min
Do garnka wlać 3 szklanki wody. Dodać do niej masło i odrobinę soli, zagotować.
Krok 3
10 min
Do wody powoli dodawać kaszę i cały czas mieszać. Kaszę gotować na małym ogniu ok. 10 minut, nie przerywając mieszania. Do ugotowanej kaszy dodać posiekaną natkę, wymieszać.
Krok 4
45 min
Kaszę wylać do płaskiego naczynia (kasza ma mieć warstwę o grubości ok. 1 cm). Odstawić do całkowitego wystudzenia i stężenia pod przykryciem.
Krok 5
5 min
Kaszę kroić w kwadraciki o boku ok. 1,5 cm. Podawać do zup kremów.
Kostka z kaszy manny

Krok 1 z 5

Kaszę zalać szklanką letniej wody, wymieszać i pozostawić do napęcznienia (ok. pół godziny).

Kostka z kaszy manny

Krok 2 z 5

Do garnka wlać 3 szklanki wody. Dodać do niej masło i odrobinę soli, zagotować.

Kostka z kaszy manny

Krok 3 z 5

Do wody powoli dodawać kaszę i cały czas mieszać. Kaszę gotować na małym ogniu ok. 10 minut, nie przerywając mieszania. Do ugotowanej kaszy dodać posiekaną natkę, wymieszać.

Kostka z kaszy manny

Krok 4 z 5

Kaszę wylać do płaskiego naczynia (kasza ma mieć warstwę o grubości ok. 1 cm). Odstawić do całkowitego wystudzenia i stężenia pod przykryciem.

Kostka z kaszy manny

Krok 5 z 5

Kaszę kroić w kwadraciki o boku ok. 1,5 cm. Podawać do zup kremów.

Kostka z kaszy manny to świetny dodatek do zup kremów. Świetnie przełamie ich smak i razem z nim, stworzy niepowtarzalną kompozycję, o której nie sposób będzie zapomnieć. Smacznego!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika