Ciastka francuskie z truskawkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 5 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 8

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ciasto francuskie rozwijamy na płasko i kroimy małe kwadraty (prostokąty). Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i wkładamy do miseczki.
  2. Wybieramy małe truskawki, duże kroimy na połówki. Do truskawek dodajemy miód i mieszamy.
  3. Nakładamy po 1 truskawce na środek każdego kawałka ciasta. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 15 minut w 180 stopniach.

Opis przepisu:

Domowy deser, który smakiem wyróżnia się ponad te kupione. Ciasteczka francuskie z truskawkami możemy zrobić o każdej porze roku, ponieważ mrożone owoce sprawdzą się równie dobrze, jak te świeżo zerwane. Niezależnie od metody – smak jest niesamowicie satysfakcjonujący! Zapamiętacie go na długo!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?