Pieczona golonka w szybkiej marynacie

Oceń ten przepis!

5/5 5 6 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 8 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 2

5/5 5 6 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Golonkę zalewam zimną wodą. Dodaję 1 kostkę wołową i gotuję około 15 minut na II stopniu (lub tradycyjnie gotujemy do miękkości golonki). Zamiast wody, możemy użyć wywaru warzywnego.
  2. W międzyczasie pozostałą kostkę mieszam z olejem, tworząc marynatę.
  3. Miękką golonkę wyjmuję i dokładnie smaruję marynatą.
  4. Tak przygotowaną golonkę wkładam do piekarnika nagrzanego do 200°C i piekę 20-30 minut. Smacznego.

Opis przepisu:

Golonkę wstaw do wody z kostką Rosół wołowy WINIARY i gotuj ok kwadrans. W międzyczasie wykonaj marynatę z kolejnej kostki połączonej z olejem i nasmaruj jeszcze ciepłą golonkę. Tak przygotowane mięsko wstaw do nagrzanego piekarnika i już za kilka chwil będziesz mógł się delektować pyszną pieczona golonka w szybkiej marynacie

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?